ΕΛΛΑΔΑ

Βιαιοπραγίες σε βάρος καταληψιών καταγγέλλει η ΟΛΜΕ

Δημοσίευση 29 Σεπτεμβρίου 2011, 17:51 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Βιαιοπραγίες σε βάρος καταληψιών καταγγέλλει η ΟΛΜΕ
Facebook Twitter Whatsapp
Κρούσματα αυθαιρεσίας από ορισμένους διευθυντές σχολείων, υποδιευθυντές και «αγανακτισμένους»  γονείς, καταγγέλλει το ΔΣ της ΟΛΜΕ, με ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι προβαίνουν σε συνεργασία όλοι οι προαναφερόμενοι, εναντίον μαθητών οι οποίοι συμμετέχουν στις καταλήψεις Γυμνασίων και Λυκείων.
Κρούσματα αυθαιρεσίας από ορισμένους διευθυντές σχολείων, υποδιευθυντές και «αγανακτισμένους»  γονείς, καταγγέλλει το ΔΣ της ΟΛΜΕ, με ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι προβαίνουν σε συνεργασία όλοι οι προαναφερόμενοι, εναντίον μαθητών οι οποίοι συμμετέχουν στις καταλήψεις Γυμνασίων και Λυκείων. Η ΟΛΜΕ στην ανακοίνωση της καταγγέλλει χαρακτηριστικά ότι:

«Υποδιευθυντής Λυκείου στο Γαλάτσι προκάλεσε το σοβαρό τραυματισμό μαθήτριας, σε Γυμνάσιο της Αργυρούπολης «αγανακτισμένος» γονέας κτύπησε με τον κόπτη, που κρατούσε, μαθητή που συμμετείχε σε κατάληψη. Τα κρούσματα βιαιοπραγίας σε βάρος μαθητών είναι πάμπολλα και η Ομοσπονδία μας αδυνατεί να τα καταγράψει».

Ακόμη η ΟΛΜΕ υπενθυμίζει στους καθηγητές ότι «οι απειλές, οι προπηλακισμοί και η σωματική βία σε βάρος μαθητών, είναι απαράδεκτες από παιδαγωγική άποψη και όσοι προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία θέση στο δημόσιο σχολείο. Οι συνάδελφοι που ακολουθούν τέτοιες πρακτικές δεν έχουν καμία σχέση με το συνδικαλιστικό κίνημα. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θεωρεί ότι ηθικά υπεύθυνο για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση είναι το υπουργείο Παιδείας, που με την εγκύκλιο, που απέστειλε στις 20/9/2011 βαφτίζει «πρόληψη και παιδαγωγική αντιμετώπιση» την καταστολή των μαθητικών αγώνων, καλλιεργεί τον «κοινωνικό αυτοματισμό», το διαίρει και βασίλευε, επιδιώκει να στρέψει τους γονείς ενάντια στα παιδιά. Και ακόμη ονομάζει ‘’δυσλειτουργία’’ τον αγώνα των μαθητών ενάντια στα προβλήματα που η ίδια η κυβέρνηση δημιούργησε».

Τέλος η ΟΛΜΕ καλεί τους καθηγητές να προασπίσουν τον παιδαγωγικό τους ρόλο και το υπουργείο Παιδείας να σταματήσει τις πιέσεις προς τα στελέχη της εκπαίδευσης και την ενθάρρυνση τέτοιων ακραίων συμπεριφορών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ