ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώνεται η διαδικασία απογραφής των συνταξιούχων του ΙΚΑ

Δημοσίευση 30 Σεπτεμβρίου 2011, 08:20 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ολοκληρώνεται η διαδικασία απογραφής των συνταξιούχων του ΙΚΑ
Facebook Twitter Whatsapp
Λήγει σήμερα η προθεσμία απογραφής των συνταξιούχων του ΙΚΑ. Το μέτρο στοχεύει στην αντιμετώπιση της παράνομης είσπραξης συντάξεων από μη δικαιούχους και η απογραφή είναι αναγκαία προϋπόθεση για την εκ νέου έναρξη καταβολής της σύνταξής.
Λήγει σήμερα η προθεσμία απογραφής των συνταξιούχων του ΙΚΑ. Το μέτρο στοχεύει στην αντιμετώπιση της παράνομης είσπραξης συντάξεων από μη δικαιούχους και η απογραφή είναι αναγκαία προϋπόθεση για την εκ νέου έναρξη καταβολής της σύνταξής. Με δηλώσεις του ο διοικητής του ΙΚΑ, κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, έχει διευκρινίσει, ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στο χρονικό όριο που έχει τεθεί.

Μέχρι και σήμερα λοιπόν, 30 Σεπτεμβρίου, οι συνταξιούχοι μπορούν να προσέρχονται αυτοπροσώπως στην τράπεζα, από την οποία καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξη, επιδεικνύοντας το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και το ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων.

Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης του συνταξιούχου, θα πρέπει ο νόμιμος πληρεξούσιος ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, με πρόσφατη εξουσιοδότηση-θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, να μεταβεί, με τα ίδια δικαιολογητικά, στο υποκατάστημα ΙΚΑ του τόπου κατοικίας του δικαιούχου και όχι στην τράπεζα, από την οποία καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξή του.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΙΚΑ μέχρι πριν από λίγες μέρες είχε απογραφεί περίπου το 75% των συνταξιούχων.