ΕΛΛΑΔΑ

Συμβούλιο 'Ενταξης Μεταναστών στον κεντρικό δήμο Θεσσαλονίκης

Δημοσίευση 30 Σεπτεμβρίου 2011, 13:18 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συμβούλιο 'Ενταξης Μεταναστών στον κεντρικό δήμο Θεσσαλονίκης
Facebook Twitter Whatsapp
Τη σύσταση Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών, που θα αποτελεί συμβουλευτικό όργανο του δήμου Θεσσαλονίκης για την ενίσχυση της ένταξης των μεταναστών στην τοπική κοινωνία, αποφάσισε, με μια ψήφο κατά, το δημοτικό συμβούλιο του κεντρικού δήμου στην τελευταία του συνεδρίαση.
Τη σύσταση Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών, που θα αποτελεί συμβουλευτικό όργανο του δήμου Θεσσαλονίκης για την ενίσχυση της ένταξης των μεταναστών στην τοπική κοινωνία, αποφάσισε, με μια ψήφο κατά, το δημοτικό συμβούλιο του κεντρικού δήμου στην τελευταία του συνεδρίαση. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, έργο του νέου αυτού οργάνου είναι, μεταξύ άλλων, η καταγραφή και διερεύνηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες ως προς την ένταξη τους στην τοπική κοινωνία και η επαφή τους με την δημοτική ή τις δημοτικές αρχές.

Επίσης, θα ασχολείται με την ανάληψη τοπικών πρωτοβουλιών και δράσεων για την προώθηση της ομαλής κοινωνικής ένταξής τους, ενώ θα συνεργάζεται με τον δήμο για τη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής του τοπικού πληθυσμού.

Σύμφωνα με το νόμο, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών αποτελείται από έντεκα τακτικά και δύο αναπληρωματικά μέλη, των οποίων η συμμετοχή είναι τιμητική και άμισθη. Πρόκειται για τους δημοτικούς συμβούλους: Χρ.Ελευθεριάδη, Αν.Τελίδη, Χρ.Γιαταγάνα, Χρ.Μάτη, Τρ.Μηταφίδη, Μ.Κωνσταντινίδη, Ελ.Τζιούτζια και τους εκπροσώπους φορέων: Δ.Σύρρη (της οργάνωσης "Συμβίωση), Κ.Τσιτσελίκη (της Ελληνικής Ενωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου), Φ.Κυραφίνη (δημοτική υπάλληλος) και Ι.Χατζινάϊ (του Συλλόγου Αλβανών Μεταναστών "Μητέρα Τερέζα").

Αναπληρωματικά μέλη ορίζονται: Μ.Φαζλί (της κοινότητας Αφγανών) και Φ.Οφλίδου (του εθελοντικού σχολείου ελληνικής γλώσσας για τους μετανάστες "Οδυσσέας").