ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση με συνδικαλιστές και αστυνομικό στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Δημοσίευση 30 Σεπτεμβρίου 2011, 21:41 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ένταση με συνδικαλιστές και αστυνομικό στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης
Facebook Twitter Whatsapp
Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα έξω από το ΕΚΘ όταν δύο αστυνομικοί σταμάτησαν για εξακρίβωση στοιχείων ένα συνδικαλιστή, που πήγαινε στο σωματείο των εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες, κατά την είσοδο του στο κτίριο.
Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα έξω από το ΕΚΘ όταν δύο αστυνομικοί σταμάτησαν για εξακρίβωση στοιχείων ένα συνδικαλιστή, που πήγαινε στο σωματείο των εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες, κατά την είσοδο του στο κτίριο. O συνδικαλιστής έδειξε την αστυνομική του ταυτότητα, αλλά διαμαρτυρήθηκε όταν ζήτησαν να ελέγξουν το σακίδιο του. Στο σημείο συγκεντρώθηκαν και άλλοι αστυνομικοί με δίκυκλα. Τα μέλη της διοίκησης του ΕΚΘ που προσέρχονταν σε σύσκεψη εκείνη την ώρα επενέβησαν και ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης ζήτησε εξηγήσεις, με αποτέλεσμα, όπως καταγγέλλει, ένας από τους αστυνομικούς που έκαναν τον έλεγχο να τον απωθήσει βίαια.

Η διοίκηση του ΕΚΘ μετέβη στο Α.Τ. Λευκού Πύργου για να καταγγείλει τη βιαιοπραγία. Ο πρόεδρος του ΕΚΘ επιφυλάχθηκε να προβεί σε μήνυση, αναλογιζόμενος πιθανές υπηρεσιακές επιπτώσεις στον συγκεκριμένο αστυνομικό.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ