ΕΛΛΑΔΑ

Mαραθώνιος για τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού

Δημοσίευση 1 Οκτωβρίου 2011, 08:51 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Mαραθώνιος για τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού
Facebook Twitter Whatsapp
Εκατόν σαράντα αγώνες δρόμου σε ισάριθμες χώρες του πλανήτη με συνολικά περισσότερους από… 1,5 εκατομμύριο δρομείς διοργανώνονται αύριο, Κυριακή.
Εκατόν σαράντα αγώνες δρόμου σε ισάριθμες χώρες του πλανήτη με συνολικά περισσότερους από… 1,5 εκατομμύριο δρομείς διοργανώνονται αύριο, Κυριακή. Η διοργάνωση, που τιτλοφορείται «Race for the Cure» («Τρέξτε για τη Θεραπεία»), έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τον κίνδυνο του καρκίνου του μαστού μέσα από την ανάδειξη της προσωπικής προσπάθειας γυναικών που νοσούν ή επιβίωσαν από την ασθένεια, καθώς και των φίλων, συγγενών και εκατοντάδων χιλιάδων άλλων πολιτών κατά της νόσου.

Ο ελληνικός αγώνας διοργανώνεται στην Αθήνα την Κυριακή 2 Οκτωβρίου από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Αλμα Ζωής» και φιλοδοξεί να συγκεντρώσει αρκετές χιλιάδες ανθρώπους κάθε ηλικίας που θα «τρέξουν για τη θεραπεία» της ασθένειας που προσβάλλει 4.500 Ελληνίδες κάθε χρόνο.

Η πεμπτουσία των μαραθώνιων κατά του καρκίνου του μαστού σε όλο τον κόσμο συνοψίζεται σε μία λέξη: «Αλληλεγγύη». Κάποιες φορές, μάλιστα, αυτή η αλληλεγγύη μπορεί να αγγίξει ακόμη και την καρδιά μίας γυναίκας που νοσεί στην άλλη άκρη του κόσμου.

Ο θεσμός των αγώνων «Race for the Cure» ξεκίνησε το 1983 στο Ντάλας του Τέξας χάρη στις προσπάθειες του ιδρύματος «Σούζαν Κόμεν».

Το ίδρυμα δημιουργήθηκε το 1982 στη μνήμη της Σούζαν Κόμεν, μιας 33χρονης γυναίκας που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, και εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη οργάνωση διεθνώς στον τομέα του καρκίνου του μαστού, με περισσότερους από 100.000 εθελοντές σε 124 χώρες.

Ο πρώτος αγώνας δρόμου στο Ντάλας κατάφερε να προσελκύσει μόλις μερικές εκατοντάδες συμμετέχοντες. Κι όμως, σήμερα, σχεδόν 30 χρόνια αργότερα, περισσότεροι από 1.500.000 δρομείς τρέχουν κάθε χρόνο με στόχο την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού σε όλο τον κόσμο.

«Στην Ελλάδα η προσπάθεια ξεκίνησε το 2009, με τη συμμετοχή 5.000 ανθρώπων, ενώ το 2010 οι δρομείς έφτασαν τους 8.000 - γυναίκες, άνδρες και παιδιά κάθε ηλικίας που έτρεξαν για την κοινωνική προσφορά. Η οικονομική κρίση και η δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας αποτελούν σίγουρα ανασταλτικούς παράγοντες για τη φετινή διοργάνωση. Ωστόσο, διατηρούμε την πεποίθηση ότι σε περιόδους δυσκολίας πρέπει να είμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι για να υπερβαίνουμε τα εμπόδια. Υπό αυτή την έννοια, εφέτος περισσότερο από ποτέ περιμένουμε οι πολίτες να τιμήσουν τις γυναίκες που με τον αγώνα τους δίνουν μαθήματα αξιοπρέπειας και δύναμης σε όλους μας», σχολιάζει η κυρία Μαριλού Χρυσοχοΐδου, υπεύθυνη επικοινωνίας του «Αλματος Ζωής».

- Ο Μαραθώνιος «Race for the Cure» απευθύνεται σε νοσούντες ή επιβιώσαντες, καθώς και σε φίλους ή συγγενείς νοσούντων, σε άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, καθώς και σε παιδιά.

- Θα διοργανωθούν δύο διαδρομές, ο «περίπατος» μήκους 2 χλμ. και ο «αγώνας δρόμου» μήκους 4 χλμ. Ενημερωθείτε για τη διαδρομή που θα επιλέξετε από τον χάρτη.

- Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή:

1. Στην ιστοσελίδα www.almazois.gr/race

2. Στο Hard Rock Café Athens, Φιλελλήνων 18, Σύνταγμα

3. Στο Hard Rock Café Glyfada, Ζησιμοπούλου 5 και Λαζαράκη 26, Γλυφάδα

4. Στην ΙΚΕΑ Αεροδρόμιο

5. Στην ΙΚΕΑ Κηφισού

6. Στο The Mall Athens

7. Στο Ζάππειο το Σάββατο 1 Οκτωβρίου ή μεταξύ 8.00-11.20 π.μ. την Κυριακή 2 Οκτωβρίου (ημέρα του αγώνα).

- Η συμμετοχή κοστίζει 5 ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν για τη διοργάνωση προγραμμάτων πρόληψης και εξέτασης κατά του καρκίνου του μαστού, καθώς και ψυχολογικής υποστήριξης γυναικών που νοσούν.

- Μπορείτε να δημιουργήσετε ομάδες με φίλους, συγγενείς ή συναδέλφους και να μετατρέψετε τον Μαραθώνιο σε μια εξαιρετική ευκαιρία για ομαδική ψυχαγωγία και κοινωνική προσφορά. Ως τώρα έχουν δημιουργηθεί διάφορα είδη ομάδων, όπως «Ομάδα Επιζώντων», «Ομάδα Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης», «Ομάδα Εταιρείας», «Ομάδα Σχολείου» κλπ.

- Τα γραφεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Aλμα Ζωής» βρίσκονται στην Αριστοτέλους 79-81, 10434 Αθήνα (5ος όροφος) και λειτουργούν Δευτέρα ως Παρασκευή, 9.00 π.μ.-5.00μ.μ.


Πηγή: tovima.gr