ΕΛΛΑΔΑ

Αίθριος ο καιρός σήμερα

Δημοσίευση 1 Οκτωβρίου 2011, 10:36 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αίθριος ο καιρός σήμερα
Facebook Twitter Whatsapp
Πιθανότητα για σποραδικές βροχές στα ορεινά της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της ανατολικής στέρεας και στη βόρεια Κρήτη και σταδιακή εξασθένηση των βόρειων ανεμών στο Αιγαίο, προβλέπονται για σήμερα, Σάββατο.
Πιθανότητα για σποραδικές βροχές στα ορεινά της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της ανατολικής στέρεας και στη βόρεια Κρήτη και σταδιακή εξασθένηση των βόρειων ανεμών στο Αιγαίο, προβλέπονται για σήμερα, Σάββατο. Αναλυτικά:
 
Μακεδονία, Θράκη: αρχικά τοπικές νεφώσεις κυρίως στην κεντρική Μακεδονία. Το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν όμβροι κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: αρχικά αίθριος, όμως μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά της Ηπείρου ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα. Άνεμοι: αρχικά ανατολικών διευθύνσεων 4 με 5 και βαθμιαία βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: στα βόρεια τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές το μεσημέρι-απόγευμα στα ορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς. Στα νότια αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα. Θερμοκρασία: από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
 
Κυκλάδες, Κρήτη: γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη όπου τις πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ασθενούς βροχής. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7, τοπικά στα δυτικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση . Θερμοκρασία: από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: γενικά αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις αρχικά 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική: Καιρός: γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα. Θερμοκρασία: από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα σποραδικών βροχών το μεσημέρι-απόγευμα κυρίως στα γύρω ορεινά. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.