ΕΛΛΑΔΑ

Kάπα Research: Ένας στους τέσσερις δεν πληρώνει το χαράτσι

Δημοσίευση 2 Οκτωβρίου 2011, 09:13 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Kάπα Research: Ένας στους τέσσερις δεν πληρώνει το χαράτσι
Facebook Twitter Whatsapp
Δυσφορία στα όρια της ασφυξίας, οργή και διάχυτη απαισιοδοξία προκύπτουν από την έρευνα της Κάπα Research στο Βήμα της Κυριακής για τα νέα οικονοµικά µέτρα. Ωστόσο, παρά τον «βοµβαρδισµό» µε νέα µέτρα τις τελευταίες ηµέρες και εβδοµάδες, οι πολίτες αντιδρούν µε νηφαλιότητα στα κεντρικά ερωτήµατα που αφορούν το µέλλον της χώρας.
Δυσφορία στα όρια της ασφυξίας, οργή και διάχυτη απαισιοδοξία προκύπτουν από την έρευνα της Κάπα Research στο Βήμα της Κυριακής για τα νέα οικονοµικά µέτρα. Ωστόσο, παρά τον «βοµβαρδισµό» µε νέα µέτρα τις τελευταίες ηµέρες και εβδοµάδες, οι πολίτες αντιδρούν µε νηφαλιότητα στα κεντρικά ερωτήµατα που αφορούν το µέλλον της χώρας. Οι περισσότεροι θέλουν η Ελλάδα να παραµείνει στο ευρώ και εκτιµούν ότι αυτό θα συµβεί ακόµη και έπειτα από µερική χρεοκοπία. Οι Ελληνες λένε «ναι» στις διαρθρωτικές αλλαγές και την εξυγίανση του ∆ηµοσίου και «όχι» σε υψηλότερους φόρους, έκτακτα τέλη και µειώσεις συντάξεων.

Η πλειοψηφία, παρ’ ότι διαφωνεί µε το τέλος ακινήτων (75,3%), δηλώνει ότι αναγκαστικά θα το πληρώσει (60,6%). Ένας στους τέσσερις όµως (το 25,8%) δηλώνει ότι δεν θα πληρώσει τον λογαριασµό της ∆ΕΗ µε το ειδικό τέλος, παρά τον κίνδυνο διακοπής της ηλεκτροδότησης.

Πηγή: Vima.gr