ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών στα νότια προάστια

Δημοσίευση 2 Οκτωβρίου 2011, 14:13 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών στα νότια προάστια
Facebook Twitter Whatsapp
Στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, διαρρηκτικών εργαλείων, πλαστικών καρτών καθώς και άλλων αντικειμένων, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.
Στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, διαρρηκτικών εργαλείων, πλαστικών καρτών καθώς και άλλων αντικειμένων, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν. Οι δύο νεαροί προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας και από την έρευνα προέκυψε ότι οι δύο αλλοδαποί ήταν οι δράστες διάρρηξης οικίας στην Γλυφάδα, που είχε διαπραχθεί λίγες ώρες πριν.

Οι δράστες μαζί με συνεργούς τους, που αναζητούνται είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που προέβαινε σε διαρρήξεις οικιών, στα νότια προάστια, από το εσωτερικό των οποίων αφαιρούσαν χρήματα τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές, ατομικά έγγραφα καθώς και άλλα αντικείμενα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχει εξακριβωθεί ότι η συγκεκριμένη σπείρα, κατά το τελευταίο τετράμηνο έχει διαπράξει 104 κλοπές - διαρρήξεις σπιτιών, εκ των οποίων 50 στην Γλυφάδα, έξι στο Ελληνικό, 20 στον Άλιμο, τέσσερις στη Βουλιαγμένη, επτά στη Βούλα, 13 στην Ηλιούπολη και τέσσερις στην Αργυρούπολη.

Σε βάρος του 28χρονου συλληφθέντα εκκρεμούσαν τρείς καταδικαστικές αποφάσεις, εκ των οποίων η μία με ποινή κάθειρξης δέκα ετών και δύο μηνών για διακεκριμένες κλοπές.

Επίσης, συνελήφθη και ένας 57χρονος Ελληνας, ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίου στην Ομόνοια, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς μέσα στο κατάστημά του βρέθηκαν χρυσαφικά που του είχε παραδώσει ο 24χρονος συλληφθείς.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή: Εθνος