ΕΛΛΑΔΑ

Ανθρωποκυνηγητό για τους ληστές της τράπεζας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Δημοσίευση 2 Οκτωβρίου 2011, 19:38 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ανθρωποκυνηγητό για τους ληστές της τράπεζας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Facebook Twitter Whatsapp
Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών της ληστείας με λεία που πλησιάζει το 1,5 εκατ. ευρώ που έγινε στις 16:43 το απόγευμα της Κυριακής στο υποκατάστημα της ALPHA BANK, μέσα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών της ληστείας με λεία που πλησιάζει το 1,5 εκατ. ευρώ που έγινε στις 16:43 το απόγευμα της Κυριακής στο υποκατάστημα της ALPHA BANK, μέσα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Πρόκειται για οργανωμένη επιχείρηση που απασχολεί σοβαρά τις αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής από την αστυνομία, άτομο που ισχυρίστηκε ότι τηλεφωνεί από τα κεντρικά της εταιρείας ERGO τηλεφώνησε στο υποκατάστημα της ALPHA BANK στο αεροδρόμιο και μίλησε με γυναίκα υπάλληλο στην οποία είπε ότι την Κυριακή θα πήγαιναν δύο υπάλληλοι της εταιρείας ERGO οι οποίοι θα είχαν κάρτα της εταιρείας και θα φορούσαν μπλε φόρμες προκειμένου να κάνουν κάποιες εργασίες ανακαίνισης στο υποκατάστημα. Μάλιστα έδωσε και τα στοιχεία των ατόμων που θα εκτελούσαν τις συγκεκριμένες εργασίες.

Σημειώνεται ότι το υποκατάστημα στο αεροδρόμιο παραμένει ανοιχτό την Κυριακή μέχρι τις 16:00 το απόγευμα για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Στις 16:43 και αφού είχε κλείσει η τράπεζα για το κοινό εμφανίστηκε ένας άνδρας με μπλε φόρμα κρατώντας εργαλειοθήκη έδειξε κάρτα της εταιρείας ERGO και έδωσε τα στοιχεία που είχαν αναφερθεί στο τηλεφώνημα πείθοντας έτσι τους υπαλλήλους να τον αφήσουν να μπει. Έβγαλε από την εργαλειοθήκη ένα μέτρο και προσποιήθηκε ότι μετρούσε τους χώρους της τράπεζας μέχρι που έφτασε στο χώρο που βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο. Τότε έβγαλε ένα πιστόλι και ακινητοποίησε τους υπαλλήλους ζητώντας τους τον συνδυασμό του χρηματοκιβωτίου.

Οι υπάλληλοι αρχικά αντέδρασαν και αρνήθηκαν αλλά υπό την απειλή του όπλου αναγκάστηκαν να υπακούσουν. Ο άγνωστος άνδρας άνοιξε το χρηματοκιβώτιο έβγαλε 3 μεγάλες τσάντες από την εργαλειοθήκη και τις γέμισε με χρήματα. Στη συνέχεια έδεσε τους τρεις υπαλλήλους και αμέσως μετά έτρεξε στην έξοδο,όπου σύμφωνα με μία μαρτυρία επιβιβάσθηκε σε ταξί και εξαφανίστηκε.

Οι υπάλληλοι κατάφεραν να λυθούν αρκετή ώρα αργότερα και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Η Ασφάλεια χαρακτηρίζει "περίεργη" την υπόθεση και ερευνά αν πράγματι το τηλεφώνημα έγινε από την εταιρεία ERGO ενώ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και την σύλληψη του δράστη.