ΕΛΛΑΔΑ

Η κρίση στον μαυροπίνακα: Σοκ για τις λιποθυμίες από ασιτία- Διαψεύδει το υπουργείο

Δημοσίευση 13 Οκτωβρίου 2011, 18:49 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Η κρίση στον μαυροπίνακα: Σοκ για τις λιποθυμίες από ασιτία- Διαψεύδει το υπουργείο
Facebook Twitter Whatsapp

Αν και με ανακοινωσή της η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί κρουσμάτων ασιτίας σε δημοτικά σχολεία του 6ου Διαμερίσματος της Αθήνας, η ΟΛΜΕ μάλλον διαφωνεί.

Αν και με ανακοινωσή της η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί κρουσμάτων ασιτίας σε δημοτικά σχολεία του 6ου Διαμερίσματος της Αθήνας, η ΟΛΜΕ μάλλον διαφωνεί. Στην ουσία, η υπουργός Παιδείας στην ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι δεν αναφέρθηκαν ποτέ λιποθυμικά επεισόδια μαθητών από ασιτία και οι καταγγελίες του Α' Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια λαϊκίστικη προπαγάνδα κατά του υπουργείου. Ωστόσο, η ΟΛΜΕ φαίνεται να έχει άλλη άποψη για το θέμα. Μπορεί να μην έχουν καταγραφεί κρούσματα ασιτίας σε Γυμνάσια και Λύκεια της Αθήνας, αλλά λόγω της οικονομικής δυσπραγίας των γονέων πολλοί μαθητές αδυνατούν να αγοράσουν ακόμα και κουλούρι από το κυλικείο.

 

«Σε πολλά κυλικεία σχολείων ετοιμάζεται να μπει λουκέτο καθώς ελάχιστα παιδιά πλέον αγοράζουν προιόντα από τα κυλικεία. Η εικόνα γίνεται ακόμα χειρότερη καθώς προχωράμε προς τα δυτικά προάστεια της Αθήνας, αφού εκεί οι εργατοοικογένειες έχουν πληγεί τόσο από την κρίση που ορισμένες φορές δεν δύνανται να δώσουν ούτε δύο ευρώ στα παιδιά τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι καθιερωμένες εκδρομές- περίπατοι που πραγματοποιούνται στα σχολεία να οδεύουν προς κατάργηση καθώς οι περισσότεροι μαθητές σε αυτές τις περιοχές δεν μπορούν να καταβάλλουν το αντίτιμο των 2 ευρώ για τα έξοδα του πούλμαν» εξηγεί στο Newpost o πρόεδρος της ΟΛΜΕ, κ. Παπαχρήστος.


Από την άλλη πλευρά,  ερωτήματα εγείρει ότι η ΔΟΕ τηρεί σιγή ιχθύος για το εν λόγω θέμα, παρά το ότι είναι η πιο αρμόδια για την κατάσταση που επικρατεί στα δημοτικά σχολεία.

 

 Η ανακοίνωση του Υπουργείου:

Θέση για τα δημοσιεύματα περί καταγγελιών του Α' Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για κρούσματα λιποθυμίας μαθητών από ασιτία πήρε το υπουργείο Παιδείας, κάνοντας λόγο για λαϊκίστικη προπαγάνδα στην οποία χρησιμοποιούνται ακόμη και μαθητές.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο επισημαίνει ότι δεν έχει λάβει καμία τέτοια αναφορά, ούτε από εκπαιδευτικό, ούτε από Σύλλογο Εκπαιδευτικών, ενώ σε έλεγχο που έγινε στα σχολεία της περιοχής, δεν υπήρξε καμία αναφορά για λιποθυμικά επεισόδια μαθητών από ασιτία, όπως ενημέρωσαν οι προϊστάμενοι της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

«Κάποιοι», τονίζει το υπουργείο, «επιχειρούν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς να δημιουργήσουν με ακραίο τρόπο κλίμα ανασφάλειας στα σχολεία και βάζουν λουκέτα και αλυσίδες παρακωλύοντας την εκπαιδευτική διαδικασία. Τώρα κάποιοι καταφεύγουν μέσω των ΜΜΕ και στο έσχατο μέσο της λαϊκίστικης προπαγάνδας, χωρίς να διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και τους ίδιους τους μαθητές».


Αναστασία Γαλάνη

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις