ΕΛΛΑΔΑ

Η Κύπρος ενισχύει οικονομικά τους άπορους της Ελλάδας

Δημοσίευση 2 Μαρτίου 2012, 16:41 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Η Κύπρος ενισχύει οικονομικά τους άπορους της Ελλάδας
Facebook Twitter Whatsapp
Έρανος για την οικονομική ενίσχυση των απόρων της Ελλάδας διοργανώνεται από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Ο Λόγος».
Έρανος για την οικονομική ενίσχυση των απόρων της Ελλάδας διοργανώνεται από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Ο Λόγος». Με σύνθημα «Πρό(σ)κληση αγάπης» για την ενίσχυση των άπορων στην Ελλάδα, διοργανώνεται ο έρανος από σήμερα έως και τις 4 Μαρτίου.

Αρχηγοί ή εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων επισκέφθηκαν ένα από τα περίπτερα στη Λευκωσία και επέδωσαν την εισφορά του κόμματός τους στον έρανο.  

Εκ μέρους του ΔΗΣΥ, την εισφορά επέδωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος είπε ότι τέτοιες προσπάθειες στέλνουν πολλαπλά μηνύματα από την ολότητα του κυπριακού Ελληνισμού. «Η Ελλάδα θα ορθοποδήσει και η κυπριακή οικονομία θα θωρακιστεί όταν οι πολιτικοί, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκόσμια και στην Κύπρο παίρνουν τις σωστές αποφάσεις» τόνισε ο κ. Νεοφύτου.  

Ο γγ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού δήλωσε: «Θα στηρίξουμε όλες τις πρωτοβουλίες και εκείνες που στοχεύουν στη συγκέντρωση υλικής βοήθειας αλλά και τις πολιτικές πρωτοβουλίες γιατί θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα προς εκείνους που αποφασίζουν για το μέλλον της ΕΕ, ότι θα πρέπει να ακολουθηθούν πολιτικές που θα συμβάλουν στο να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση και να οδηγηθούν οι λαοί της ΕΕ σε καλύτερες μέρες».  

Ο αναπληρωτής πρόεδρος και ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ δήλωσε ότι «ο κυπριακός λαός στην ολότητά του αντιλαμβάνεται ότι είναι πρώτιστο καθήκον για μας η ενίσχυση της Ελλάδας, η οποία περνά τις πιο δύσκολες στιγμές μέσα σε αυτή την τεράστια οικονομική κρίση».  

Ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης δήλωσε ότι «χωρίς Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρχει ούτε κυπριακός Ελληνισμός».   
 Σε δηλώσεις ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Ιερώνυμος Πυλιώτης, ευχαρίστησε τον λαό που συμμετέχει στην προσπάθεια του εράνου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και είπε ότι η συλλογή χρημάτων θα αξιοποιηθεί με την αγορά τροφίμων και κρέατος κυρίως για τις μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδας για το πασχαλινό τραπέζι.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr