ΕΛΛΑΔΑ

Λαυρεντιάδης: Να καθυστερήσουν οι ποινικές διώξεις για να επιστρέψω 80 εκάτ. ευρώ στην Proton!

Δημοσίευση 5 Μαρτίου 2012, 18:26 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Λαυρεντιάδης: Να καθυστερήσουν οι ποινικές διώξεις για να επιστρέψω 80 εκάτ. ευρώ στην Proton!
Facebook Twitter Whatsapp
Επιπλέον χρόνο στη διάθεσή του ζητά από τον Εισαγγελέα Ι. Δραγάτση ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ο οποίος, απειτεί «πάγωμα της ποινικής διαδικασίας» ώστε να καταφέρει να επιστρέψει στη νέα τράπεζα το ποσό των 80 εκατομμυρίων ευρώ.
Επιπλέον χρόνο στη διάθεσή του ζητά από τον Εισαγγελέα Ι. Δραγάτση ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ο οποίος, απειτεί «πάγωμα της ποινικής διαδικασίας» ώστε να καταφέρει να επιστρέψει στη νέα τράπεζα το ποσό των 80 εκατομμυρίων ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά σε επισφαλείς δανειοδοτήσεις της τράπεζας, ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ, προς εταιρίες συμφερόντων του.

Στο κατατεθέν έγγραφο αναφέρεται πως ο επιχειρηματίας «επιθυμεί να συνεχίσει απρόσκοπτα την επιχειρηματική του δραστηριότητα και έτσι προτίθεται να καταθέσει ποσό 80 εκατομμυρίων ευρώ στη Νέα Proton Bank για τη διασφάλιση της λειτουργίας εξόφλησης και ρύθμισης των χρεών εταιριών που αποτελούν αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας». 

Έτσι ο κ. Λαυρεντιάδης ζητά ουσιαστικά να καθυστερήσει κάποιες ημέρες, «μέχρι να καταστεί δυνατή η κατάθεση του ανωτέρω ποσού» η διαδικασία απαγγελίας των κατηγοριών.

Ωστόσο, το πόρισμα Δραγάτση, με το οποίο ζητείται η άσκηση ποινική δίωξης για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της τράπεζας προς εταιρίες συμφερόντων του Λαυρεντιάδη σε βάρος 28 προσώπων, βρίσκεται ήδη στο γραφείο του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρ.Πεπόνη.

Ο κ. Πεπόνης, προς τον οποίο θα διαβιβαστεί και το σημερινό αίτημα Λαυρεντιάδη, είναι αυτός που θα αποφασίσει τελικά αν θα παραχωρηθεί χρόνος στον επιχειρηματία πριν καταστεί κατηγορούμενος για τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 «περί καταχραστών του δημοσίου».

Ήδη ο κ. Λαυρεντιάδης έχει καταβάλλει 51 εκατομμύρια ευρώ στην τράπεζα με την έναρξη της έρευνας, προκειμένου να εξασφαλίσει ακαταδίωκτο.

Λίγες ημέρες πριν την υποβολή του πορίσματος Δραγάτση, η πλευρά του επιχειρηματία είχε φανεί πρόθυμη να επιστρέψει χρήματα στη νέα τράπεζα, ενώ ζήτησε αποδέσμευση των λογαριασμών του, συνολικού ποσού 160 εκατομμυρίων ευρώ, στην Ελβετία, αίτημα που δεν έγινε δεκτό από την Εισαγγελία.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr