ΕΛΛΑΔΑ

Όργιο πολεοδομικών αυθαιρεσιών στη Σαντορίνη

Δημοσίευση 5 Μαρτίου 2012, 19:48 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Όργιο πολεοδομικών αυθαιρεσιών στη Σαντορίνη
Facebook Twitter Whatsapp
Συνεχή είναι τα κρούσματα πολεοδομικών αυθαιρεσιών σε ολόκληρη τη Σαντορίνη,  με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στην καλντέρα της Οίας, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.
Συνεχή είναι τα κρούσματα πολεοδομικών αυθαιρεσιών σε ολόκληρη τη Σαντορίνη,  με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στην καλντέρα της Οίας, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Ο αστυνομικός διευθυντής Δημήτρης Παντελής, από τον Ιανουάριο μέχρι τα τέλη Φεβρουάριου έχουν σχηματισθεί 12 δικογραφίες στο νησί για αυθαίρετα κτίσματα.

Οξύτερο το πρόβλημα στην καλντέρα της Οίας, όπου μέσα σε μια νύχτα εργάτες έριξαν μπετόν για την ανέγερση αυθαιρέτου, ενώ σύμφωνα με τον αστυνομικό διοικητή έγιναν έξι συλλήψεις εργατών.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Σαντορίνης θα έπρεπε από την 1η Μαρτίου να είχε προχωρήσει σε σύσταση Επιτροπής Δόμησης, προκείμενου να αποφευχθούν αυθαίρετες παρεμβάσεις σε κτίσματα.

Όπως υποστηρίζει ο Δήμαρχος Νίκος Ζώρζος, δεν γνώριζε αυτή την παράμετρο, με αποτέλεσμα όλες αυτές τις μέρες η υπηρεσία να μην λειτουργεί και η δόμηση στο νησί να είναι ανεξέλεγκτη και αυθαίρετη.

Οι αυθαίρετες παρεμβάσεις σε κτίσματα, κυρίως στην Οία, είναι πολλές αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει κινήσεις για να αποτραπούν, παρά τις καταγγελίες στο αστυνομικό τμήμα του νησιού.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι η Επιτροπή Αυθαιρέτων του νησιού δεν συνεδριάζει, ενώ από 1ης Μαρτίου η Πολεοδομία δεν είναι πλέον αρμόδια για τους ελέγχους αυθαίρετων κτισμάτων.Πηγή: skai.gr


Σχετικό θέμα: Οικοδομική «μανία» με άρωμα... παρανομίας στη Μύκονο

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr