ΕΛΛΑΔΑ

Έως τις 30 Μαρτίου οι αιτήσεις για ρύθμιση οφειλών στο ΙΚΑ

Δημοσίευση 6 Μαρτίου 2012, 16:10 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Έως τις 30 Μαρτίου οι αιτήσεις για ρύθμιση οφειλών στο ΙΚΑ
Facebook Twitter Whatsapp
Λήγει στις 30 Μαρτίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων υπαγωγής σε καθεστώς ρύθμισης οφειλών στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με αναστολή των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης και με εκπτώσεις.
Λήγει στις 30 Μαρτίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων υπαγωγής σε καθεστώς ρύθμισης οφειλών στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με αναστολή των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης και με εκπτώσεις. Συγκεκριμένα, οι οφειλέτες του Ιδρύματος θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση στα αρμόδια υποκαταστήματα προκειμένου να τύχουν των ευνοϊκών διατάξεων που προβλέπουν:

Α) Ένταξη των κεφαλαιοποιημένων, την 31.12.2011, οφειλών σε ρύθμιση, με απαραίτητη καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από 01.01.2012 και εφεξής και καταβολή της πρώτης δόσης ή της εφάπαξ εξόφλησης έως την 30.04.2012. Στην περίπτωση αυτή θα χορηγείται έκπτωση επί των κάθε είδους προσαυξήσεων, προσθέτων τελών και λοιπών επιβαρύνσεων ως εξής:

1) εφάπαξ εξόφληση ή ρύθμιση έως και έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις με έκπτωση ποσοστού 100% επί των προσθέτων τελών, προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων.

2) ρύθμιση από επτά έως και 10 ισόποσες μηνιαίες δόσεις με έκπτωση ποσοστού 75% επί των προσθέτων τελών, προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων.

Β) Ένταξη των οφειλών στο άρθρο 48 του ν.3943/11, σε περίπτωση αδυναμίας ρύθμισης των οφειλών σύμφωνα με τα οριζόμενα της περ. Α, με έκπτωση κατά 40% στα πρόσθετα τέλη, προσαυξήσεις και λοιπές επιβαρύνσεις της κεφαλαιοποιημένης, την 31.12.2011, οφειλής και απαραίτητη καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από 01.01.2012 και εφεξής. Το ποσό της μηνιαίας δόσης στη περίπτωση αυτή θα αντιστοιχεί:

1) σε ποσοστό 1,25% της κατά τα ανωτέρω κεφαλαιοποιημένης οφειλής.

Το ποσό αυτό για τους οφειλέτες που απασχολούν προσωπικό κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης δεν μπορεί να είναι μικρότερο του 20% και μεγαλύτερο του 40% επί του μέσου όρου των μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών του τελευταίου τριμήνου του έτους 2011 και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπολείπεται των εκατόν πενήντα (150) ευρώ.

2) σε ποσοστό 1,25% της κεφαλαιοποιημένης οφειλής, για τους οφειλέτες που δεν απασχολούν προσωπικό κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, το οποίο δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των εκατόν πενήντα (150) ευρώ.

Σημειώνεται ότι, στις παρούσες διατάξεις εντάσσονται οφειλές προς το Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. προερχόμενες από οποιαδήποτε αιτία (αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά, αποκλειστικές νοσοκόμες κ.α.).

Για τους οφειλέτες που θα υπαχθούν στις ρυθμίσεις και τηρούν τους όρους τους, αναστέλλεται έως την 31.12.2012 η λήψη αναγκαστικών και λοιπών μέτρων είσπραξης ενώ χορηγείται βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας διάρκειας δύο 2 μηνών χωρίς καμία παρακράτηση (ποσό ή ποσοστό).

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr