ΕΛΛΑΔΑ

Η ΔΕΗ γελοιοποίησε τον υπουργό Οικονομικών!

Δημοσίευση 6 Μαρτίου 2012, 20:09 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Η ΔΕΗ γελοιοποίησε τον υπουργό Οικονομικών!
Facebook Twitter Whatsapp
Aνακοίνωση με την οποία κατηγορεί την ΔΕΗ για τη σύγχυση για το ειδικό τέλος ακινήτων εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Aνακοίνωση με την οποία κατηγορεί την ΔΕΗ για τη σύγχυση για το ειδικό τέλος ακινήτων εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Η ΔΕΗ ανέφερε, μέσω του εκπροσώπου επικοινωνίας κ. Στεργιώτη ότι «ουδέποτε έκοψε το ρεύμα λόγω μη πληρωμής τέλους ακινήτων».

«Όπως έχει ανακοινωθεί κατ’ επανάληψη από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών, το ειδικό τέλος ακινήτων συνεισπράττεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ από τη ΔΕΗ. Σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία, όλες οι κατηγορίες νοικοκυριών και καταναλωτών που εξαιρούνται από την καταβολή του ειδικού τέλους ή εμπίπτουν σε ειδικές ρυθμίσεις πιστοποιούνται, εφόσον υποβληθεί σχετικό αίτημα, με απόφαση των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών. Εφόσον έχει υποβληθεί παρόμοιο αίτημα και εκκρεμεί η έκδοση της σχετικής απόφασης είναι λογικό ένας καταναλωτής να ζητά έναν διακανονισμό της πληρωμής του με τη ΔΕΗ προκειμένου να μην καταβάλει κάτι που τελικώς δεν οφείλει να καταβάλει» αναφέρει το υπουργείο.

«Για τη συντριπτική, όμως, πλειονότητα των καταναλωτών που πρέπει να συγκαταβάλουν το λογαριασμό της ΔΕΗ και το ειδικό τέλος ακινήτων δεν έχει κανένα πρακτικό νόημα η μερική εξόφληση ενός λογαριασμού της ΔΕΗ γιατί στον επόμενο λογαριασμό εξοφλείται το τμήμα του λογαριασμού που δεν έχει καταβληθεί, δηλαδή αυτό που αφορά το ειδικό τέλος ακινήτων και όχι την κατανάλωση ρεύματος. Όσοι, συνεπώς, έχουν την εντύπωση ότι εξοφλώντας εν μέρει τον λογαριασμό τους εξοφλούν το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και όχι το ειδικό τέλος ακινήτων, έχουν εσφαλμένη εντύπωση, την οποία καλλιεργούν ενδεχομένως και ορισμένα στελέχη της ΔΕΗ κατά παράβαση του νόμου και των συμβατικών υποχρεώσεων της εταιρίας. Αυτό πρέπει να αποσαφηνιστεί για την προστασία του καταναλωτικού κοινού» τονίζεται.

«Από την άλλη πλευρά, είναι προφανές ότι δεν έχει διακοπεί σε κανέναν πολίτη, άξιο προστασίας που έχει πραγματική αδυναμία καταβολής του ειδικού τέλος ακινήτων, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτό διασφαλίζεται από τις ισχύουσες διατάξεις του νόμου, στις οποίες όποιος έχει δικαίωμα να υπαχθεί μπορεί να υπαχθεί με μια πάρα πολύ απλή διαδικασία» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Σημειώνεται ότι τεράστιες ουρές δημιουργήθηκαν το πρωί στα υποκαταστήματα στη ΔΕΗ, μετους καταναλωτές να βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr