ΕΛΛΑΔΑ

Επιδημία φυματίωσης στις φυλακές Δομοκού

Δημοσίευση 7 Μαρτίου 2012, 19:35 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Επιδημία φυματίωσης στις φυλακές Δομοκού
Facebook Twitter Whatsapp
«Θερίζει» η φυματίωση στις φυλακές Δομοκού, αφού σχεδόν οι μισοί κρατούμενοι έχουν προσβληθεί από τη νόσο, όπως σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το νοσοκομείο Λαμίας.
«Θερίζει» η φυματίωση στις φυλακές Δομοκού, αφού σχεδόν οι μισοί κρατούμενοι έχουν προσβληθεί από τη νόσο, όπως σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το νοσοκομείο Λαμίας. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου Λαμίας, σε επείγον έγγραφό του προς όλες τις αρμόδιες αρχές, από τους 373 κρατούμενους που επισκέφθηκαν τη συγκεκριμένη κλινική στο νοσοκομείο τής Λαμίας το τελευταίο διάστημα, οι 171 «δείχνουν μεγάλη αύξηση του δείκτη διαμόλυνσης (θετική Mantoux).

Όπως επισημαίνει ο διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής, παρατηρείται αύξηση «αύξηση των προσερχόμενων στο νοσοκομείο μας με κλινική και εργαστηριακή εικόνα φυματιώδους λοίμωξης από τις φυλακές Δομοκού».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον διοικητή της πνευμονολογικής, τα συγκεκριμένα ποσοστά μόλυνσης μέσα στις φυλακές είναι σχεδόν πενταπλάσια απ΄ ότι αυτά που παρατηρούνται στον γενικό πληθυσμό!

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr