ΕΛΛΑΔΑ

«Λουκέτο» στα φαρμακεία από σήμερα- Ανοικτά χωρίς πίστωση σε Αττική και Πειραιά

Δημοσίευση 8 Μαρτίου 2012, 07:28 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Λουκέτο» στα φαρμακεία από σήμερα- Ανοικτά χωρίς πίστωση σε Αττική και Πειραιά
Facebook Twitter Whatsapp
Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Πέμπτη αλλά και αύριο Παρασκευή τα φαρμακεία όλης της χώρας ενώ ανοικτά αλλά χωρίς πίστωση στους περισσότερους ασφαλισμένους θα είναι τα φαρμακεία της Αθήνας και του Πειραιά.
Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Πέμπτη αλλά και αύριο Παρασκευή τα φαρμακεία όλης της χώρας ενώ ανοικτά αλλά χωρίς πίστωση στους περισσότερους ασφαλισμένους θα είναι τα φαρμακεία της Αθήνας και του Πειραιά. Μετά τη 48ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, οι ασφαλισμένοι σε όλη τη χώρα με εξαίρεση της πρωτεύουσας, μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους μόνο από τα εφημερεύοντα φαρμακεία. 

Αντίθετα στην Αθήνα και τον Πειραιά παρότι τα φαρμακεία θα είναι ανοικτά οι ασφαλισμένοι των περισσότερων Ταμείων θα πρέπει να πληρώνουν τα φάρμακά τους από την τσέπη τους. Εξαίρεση όσοι ανήκουν στον ΕΟΠΥΥ στον οποίο δόθηκε ολιγοήμερη παράταση αλλά και στον ΕΔΟΕΑΠ και στο Ταμείο της Εθνικής Τράπεζας.   

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος διαμαρτύρεται για την υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης και την ασφυκτική έλλειψη ρευστότητας που αντιμετωπίζουν τα φαρμακεία.    

Συγκεκριμένα οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται και ζητούν :

 • Να σταματήσει η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων 
• Να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις φαρμάκων 
• Να εξασφαλισθεί ποιότητα και ασφάλεια
• Να πληρωθούν τα χρέη προς τα φαρμακεία  

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν όλοι σχεδόν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι εκτός από την Αττική και τον Πειραιά οι οποίοι συνεχίζουν την αναστολή πίστωσης προς τα ταμεία. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr