ΕΛΛΑΔΑ

ΕΣΕΕ: Τρία στα δέκα καταστήματα έχουν βάλει λουκέτο

Δημοσίευση 8 Μαρτίου 2012, 17:43 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
ΕΣΕΕ: Τρία στα δέκα καταστήματα έχουν βάλει λουκέτο
Facebook Twitter Whatsapp
Τα λουκέτα σε καταστήματα στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Αθήνας και του Πειραιάέχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καθώς τρία στα δέκα καταστήματα έχουν κατεβάσει ρολά, σύμφωνα με την έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου
Τα λουκέτα σε καταστήματα στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Αθήνας και του Πειραιάέχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καθώς τρία στα δέκα καταστήματα έχουν κατεβάσει ρολά, σύμφωνα με την έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.  Στην Αττική έχουν κλείσει 2.374 εμπορικά καταστήματα σε σύνολο 9.275, ποσοστό που αναλογεί στο 25,6% του συνόλου, εξαιτίας της μεγάλης πτώσης στην κατανάλωση και της οικονομικής ύφεσης που πλήττει τη χώρα. 

Η αναλογία των κλειστών επιχειρήσεων προς τις ανοιχτές κατέγραψε αύξηση κατά 30% μόνο μέσα στον τελευταίο χρόνο, με την ΕΣΕΕ να κάνει λόγο «για επιδημία λουκέτων στην αγορά η οποία συνεχίζεται και αυξάνεται σαν μεταδοτική ασθένεια».   

Σήμερα, σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Αθήνας, όπως στην Ερμού, τη Σταδίου, την Τσακάλωφ, τη Χαριλάου, την Τρικούπη κ.ά., ένα στα τρία καταστήματα είναι κλειστά.   

Με βάση τα στοιχεία της έρευνας που είναι η τέταρτη τα τελευταία χρόνια, στο σύνολο της Αττικής είναι κλειστό το 26,7% των καταστημάτων, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 2.074 επιχειρήσεις οι οποίες έχουν κατεβάσει ρολά σε σύνολο 7.768. Στον Πειραιά το ποσοστό φτάνει στο 27,3% καθώς είναι κλειστές πλέον 633 επιχειρήσεις σε σύνολο 2.313.     

Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας έχει επιδεινωθεί σημαντικά σε σχέση με το προηγούμενο 6μηνο, αφού το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων αυξήθηκε στο 29,6% από 24,4%  που ήταν τον Αύγουστο του 2011 και από 23,4% που ήταν τον Μάρτιο του 2011. 
   
Κρισιμότερη είναι η κατάσταση στην οδό Σταδίου, που καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό με 42% έναντι 31% το προηγούμενο 6μηνο, ενώ στη Χαριλάου Τρικούπη η αναλογία φτάνει στο 33,8%.  
 
Η οδός Πατησίων εμφανίζει ένα ποσοστό της τάξης του 26,2%, σχετικά μικρότερο προς το  αντίστοιχο του συνόλου της Αθήνας, με κύριο χαρακτηριστικό τη  συνύπαρξη παραδοσιακών και σύγχρονων δραστηριοτήτων.   

Όσον αφορά στην περιοχή του Πειραιά, η εικόνα που κυριαρχεί είναι αντίστοιχη με αυτή του κέντρου της Αθήνας, αφού το 27,3, % των καταστημάτων στους κεντρικούς δρόμους είναι  κλειστά.    

Επιπλέον, ο Πειραιάς παρουσιάζει τη μεγαλύτερη ετήσια  αύξηση των λουκέτων αφού σε σύγκριση με το Μάρτιο του 2011 τα  κλειστά καταστήματα στο σύνολο των επιχειρήσεων  αυξήθηκαν κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες. 
   
Με πληροφορίες από capital.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr