ΕΛΛΑΔΑ

Διευκρινίσεις για τις αυξήσεις στις αμοιβές των δικηγόρων του δημοσίου

Δημοσίευση 8 Μαρτίου 2012, 18:13 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Διευκρινίσεις για τις αυξήσεις στις αμοιβές των δικηγόρων του δημοσίου
Facebook Twitter Whatsapp
Οι συνολικές αποδοχές των δικηγόρων που παρέχουν υπηρεσίες με σχέση πάγιας εντολής στο δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ. και ΟΤΑ, είναι χαμηλότερες σε σχέση με εκείνες που ελάμβαναν με το προηγούμενο μισθολογικό καθεστώς.
Οι συνολικές αποδοχές των δικηγόρων που παρέχουν υπηρεσίες με σχέση πάγιας εντολής στο δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ. και ΟΤΑ, είναι χαμηλότερες σε σχέση με εκείνες που ελάμβαναν με το προηγούμενο μισθολογικό καθεστώς. Τα παραπάνω επισημαίνονται σε κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με αφορμή δημοσιεύματα, αναφορικά με τις αμοιβές των έμμισθων δικηγόρων, οι οποίες όπως έγινε γνωστό χθες αυξάνονται σε βάθος χρόνου κατά 10%-15%, αναδρομικά από 1η Νοεμβρίου 2011.

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, οι αποδοχές των έμμισθων δικηγόρων καθορίστηκαν με τη 2/17132/0022/28-2-2012 (ΦΕΚ 498 Β΄/2012) κοινή απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως όριζε εξουσιοδοτική διάταξη του νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο.

«Με βάση την ανωτέρω Κ.Υ.Α., προκύπτει ότι ο βασικός μισθός των δικηγόρων με πάγια εντολή, είναι μεν αυξημένος, όπως αντίστοιχα αυξημένος είναι και για τους δημοσίους υπαλλήλους, με το ενιαίο μισθολόγιο», σημειώνει η ανακοίνωση.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται , «οι συνολικές αποδοχές τους, είναι χαμηλότερες, σε σχέση με εκείνες που ελάμβαναν με το προηγούμενο μισθολογικό καθεστώς».

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά θέματα:

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr