ΕΛΛΑΔΑ

Την ένταξη του Οίκου Ναύτου στην τροπολογία Λοβέρδου ζητούν οι εργαζόμενοι

Δημοσίευση 8 Μαρτίου 2012, 18:03 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Την ένταξη του Οίκου Ναύτου στην τροπολογία Λοβέρδου ζητούν οι εργαζόμενοι
Facebook Twitter Whatsapp
Tην ένταξη του Οίκου Ναύτου από την 1η Απριλίου στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ως ανεξάρτητο φορέας με την υπάρχουσα δομή και λειτουργία του, ζητούν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι συνεχίζουν για πέμπτη ημέρα την κατάληψη του κτιρίου του ιατροφαρμακευτικού φορέα, στην πλατεία Τερψιθέας στον Πειραιά.
Tην ένταξη του Οίκου Ναύτου από την 1η Απριλίου στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ως ανεξάρτητο φορέας με την υπάρχουσα δομή και λειτουργία του, ζητούν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι συνεχίζουν για πέμπτη ημέρα την κατάληψη του κτιρίου του ιατροφαρμακευτικού φορέα, στην πλατεία Τερψιθέας στον Πειραιά. Οι εργαζόμενοι που θα συνεδριάσουν εκ νέου αύριο, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και αναφέρουν ότι η τροπολογία που προωθείται από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, με την οποία ρυθμίζονται θέματα του προσωπικού, θα πρέπει να συμπληρωθεί με σαφήνεια, ότι ο Οίκος Ναύτου μεταφέρεται αυτόνομος με την υπάρχουσα μορφή και λειτουργία του στον ΕΟΠΥΥ.

Η σχετική τροπολογία αναμένεται να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για το θαλάσσιο τουρισμό, στο οποίο περιλαμβάνεται και η διάταξη για την άρση του καμποτάζ.

Το αίτημα των εργαζομένων έχουν υποστηρίξει με επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι κύριοι Δημήτρης Καρύδης, Γρηγόρης Νιώτης, Δημήτρης Λιντζέρης και Ιωάννης Διαμαντίδης.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης με σημερινή του νέα ανακοίνωση, τονίζει ότι παρά τις αιτιάσεις των τεσσάρων βουλευτών προς τον υπουργό Υγείας δεν εισακούσθηκαν, ενώ κατηγορεί τη ΝΔ ότι ως κόμμα συμφώνησε πλήρως στις διατάξεις του εφαρμοστικού νόμου και ότι ο αρμόδιος εισηγητής της δεν είπε κουβέντα για την ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ. Παράλληλα τονίζει ότι ο Οίκος Ναύτου δεν είναι ένα απλό Tαμείο Υγείας, καθώς έχει στην κατοχή του μεγάλη ακίνητη περιουσία, παιδικές κατασκηνώσεις, δίνει επιδόματα ανεργίας και προνοιακά στους ναυτικούς, τα οποία σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να διαφυλαχθούν.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr