ΕΛΛΑΔΑ

Την Παρασκευή η 69η Σύνοδος των Πρυτάνεων στα Ιωάννινα

Δημοσίευση 8 Μαρτίου 2012, 21:11 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Την Παρασκευή η 69η Σύνοδος των Πρυτάνεων στα Ιωάννινα
Facebook Twitter Whatsapp
Η 69η Σύνοδος Πρυτάνεων και Προέδρων των Πανεπιστημίων, ξεκινά την Παρασκευή το απόγευμα στα Γιάννινα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Έχει προγραμματισθεί, να βρίσκεται στα Γιάννινα για την Σύνοδο και ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κώστας Αρβανιτόπουλος. Οι εργασίες της Συνόδου θα ολοκληρωθούν το Σάββατο το βράδυ.
Η 69η Σύνοδος Πρυτάνεων και Προέδρων των Πανεπιστημίων, ξεκινά την Παρασκευή το απόγευμα στα Γιάννινα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Έχει προγραμματισθεί, να βρίσκεται στα Γιάννινα για την Σύνοδο και ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κώστας Αρβανιτόπουλος. Οι εργασίες της Συνόδου θα ολοκληρωθούν το Σάββατο το βράδυ. Στην συνεδρίαση, θα συζητηθούν κυρίως λειτουργικά θέματα των Πανεπιστημίων για το κόστος λειτουργίας τους, για θέματα έρευνας και θα γίνει συζήτηση για την κατάργηση της εξαίρεσης από το Ν.2190/94. Επίσης θα συζητηθούν ασφαλιστικά θέματα, πληρωμές εισφορών σε ΙΚΑ κ.λ.π., η οικονομική κατάσταση των Πανεπιστημίων, η ανταλλαγή ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, και οι Φοιτητικές Εστίες.

Το Σάββατο τη Σύνοδο θα απασχολήσουν θέματα που έχουν σχέση με τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες των ΑΕΙ από την εφαρμογή του Ν.4009/2011, τις προσφυγές στο ΣτΕ, καθώς και προτάσεις για την έξοδο των Πανεπιστημίων από την κρίση. Αργά το βράδυ του Σαββάτου θα εκδοθούν τα ψηφίσματα και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της Συνόδου.

Πηγή: ert.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr