ΕΛΛΑΔΑ

Κουτρουμάνης: Εξετάζουμε την περίπτωση ανταποδοτικού επιδόματος ανεργίας

Δημοσίευση 9 Μαρτίου 2012, 14:11 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κουτρουμάνης: Εξετάζουμε την περίπτωση ανταποδοτικού επιδόματος ανεργίας
Facebook Twitter Whatsapp
Το ενδεχόμενο να δοθεί στο επίδομα ανεργίας ανταποδοτικός χαρακτήρας, συζητά το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με του υπουργό, Γ. Κουτρουμάνη.
Το ενδεχόμενο να δοθεί στο επίδομα ανεργίας ανταποδοτικός χαρακτήρας, συζητά το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με του υπουργό, Γ. Κουτρουμάνη. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Κριτσωτάκη, για τη μείωση του επιδόματος ανεργίας, ο κ. Κουτρουμάνης συμφώνησε στο ότι το επίδομα «είναι πράγματι χαμηλό και πρέπει να δούμε ορισμένες περιπτώσεις που συνδέονται με εργαζόμενους που έχουν χάσει τη δουλειά τους- και ενώ έχουν δώσει υψηλές εισφορές, καταλήγουν να παίρνουν το ίδιο επίδομα ανεργίας με άλλους.

Θα πρέπει να το εξετάσουμε, γιατί το επίδομα δεν είναι προνοιακή παροχή, αλλά ασφαλιστική. Δεν σημαίνει πως η σχέση πρέπει να είναι καθαρά ανταποδοτική- έχει και προνοιακά στοιχεία, αλλά πρέπει να γίνει δικαιότερο. Π
αρ' ότι το επίδομα ανεργίας μειώθηκε, λόγω της μείωσης του βασικού μισθού, δίνεται με πολύ ευνοϊκότερες προϋποθέσεις από αλλού. Δεν θα δείτε να δίνουν αλλού επίδομα για 5 μήνες κάθε χρόνο».

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr