ΕΛΛΑΔΑ

Μαζεύουν υπογραφές γονέων για να μην συμμετάσχουν οι μαθητές στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Δημοσίευση 9 Μαρτίου 2012, 19:25 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μαζεύουν υπογραφές γονέων για να μην συμμετάσχουν οι μαθητές στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου
Facebook Twitter Whatsapp
Έκπληξη προκάλεσε επιστολή πρόσκληση - κάλεσμα που παραθέτουμε πιο κάτω και αφορά στην υποβολή δήλωσης συναίνεσης των γονέων - κηδεμόνων μαθητών δημοτικού σχολείου Βέροιας, προκειμένου οι μαθητές να απέχουν από τις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου ως μέσο «εκβιασμού» ώστε το σχολείο να «ξαναγίνει μαθητοκεντρικό», να έχει δηλαδή τα παιδιά μας στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Έκπληξη προκάλεσε επιστολή πρόσκληση - κάλεσμα που παραθέτουμε πιο κάτω και αφορά στην υποβολή δήλωσης συναίνεσης των γονέων - κηδεμόνων μαθητών δημοτικού σχολείου Βέροιας, προκειμένου οι μαθητές να απέχουν από τις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου ως μέσο «εκβιασμού» ώστε το σχολείο να «ξαναγίνει μαθητοκεντρικό», να έχει δηλαδή τα παιδιά μας στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Συγκεκριμένα αναφέρει «Επειδή λοιπόν βλέπουμε ότι η πολιτεία ΔΕΝ ενδιαφέρεται για τα σχολεία και για τα παιδιά παρά μόνον όταν τα χρειαστεί ως χειροκροτητές για τις γιορτές τους (που θα έπρεπε να είναι γιορτές μας) προτείνουμε σαν γονείς να ΜΗΝ διαθέσουμε τα παιδιά μας για εορταστικές εκδηλώσεις όπως καταθέσεις στεφάνων, πανηγυρικές λειτουργίες και παρελάσεις. Πρέπει επιτέλους να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι τα παιδιά μας είναι ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ του σχολείου. Μέχρι λοιπόν να ξαναβάλουν τα παιδιά μας στο κέντρο της προσοχής τους, εμείς θέλουμε τα παιδιά μας να ασχολούνται ΜΟΝΟ με την εκπαιδευτική διαδικασία και με γιορτή που δεν αφορά στον χώρο του σχολείου.


Εφόσον συμφωνείτε υπογράψτε στο χαρτί και πείτε στο παιδί σας να το επιστρέψει στο σχολείο. Αν η κίνηση μας αυτή έχει την αποδοχή όλων των γονιών, θα ξεκινήσουμε την αποχή των παιδιών μας από τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25η(; Μαρτίου και θα γνωστοποιήσουμε την απόφαση μας σε όλους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων της Βέροιας ώστε να συμμετέχουν κι αυτοί». 

Πηγή: seleo.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr