ΕΛΛΑΔΑ

ΙΚΑ: Εντατικοποίηση των ελέγχων κατά της εισφοροδιαφυγής

Δημοσίευση 12 Μαρτίου 2012, 15:51 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
ΙΚΑ: Εντατικοποίηση των ελέγχων κατά της εισφοροδιαφυγής
Facebook Twitter Whatsapp
Προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα ρευστότητας η διοίκηση του ΙΚΑ προχωρά στην εντατικοποίηση των ελέγχων ώστε να περιοριστεί η εισφοροδιαφυγή και στην άμεση εφαρμογή των μέτρων της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας και πληρωμή των εισφορών ανά μήνα.
Προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα ρευστότητας η διοίκηση του ΙΚΑ προχωρά στην εντατικοποίηση των ελέγχων ώστε να περιοριστεί η εισφοροδιαφυγή και στην άμεση εφαρμογή των μέτρων της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας και πληρωμή των εισφορών ανά μήνα. Το ΙΚΑ αναμένει ότι μετά και το PSI θα του επιτραπεί η συνέχιση του δανεισμού με ενέχυρο ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. Τα συσσωρευμένα προβλήματα τα οποία το ΙΚΑ αντιμετωπίζει οφείλονται στην παρατεταμένη ύφεση, την αύξηση της ανεργίας και τη μείωση των μισθών. Είναι γεγονός ότι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5% που αποτελεί όρο στο νέο Μνημόνιο αναμένεται να προκαλέσει στα Ασφαλιστικά Ταμεία απώλειες της τάξεως των 6 δισ. έως το τέλος του έτους.  

Μέχρι στιγμής, το ΙΚΑ έχει εισπράξει ήδη 1 δισ. ευρώ από τα 3,1 δισ. ευρώ της κρατικής επιχορήγησης, ενώ με απόφαση της διοίκησης του Ιδρύματος κατέφυγε στο δανεισμό 150 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ) για 14 ημέρες, από τις 20 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου. Ακόμη 50 εκατ. ευρώ θα δανειστεί το ΙΚΑ, από το επικουρικό Ταμείο της ΔΕΗ. (ΤΑΠ-ΔΕΗ). Το ΙΚΑ είχε δανειστεί από τα δυο Ταμεία αντίστοιχα ποσά τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2012.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr