ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Τα «βρήκαν» Μπουτάρης- συμβασιούχοι του Δήμου

Δημοσίευση 12 Μαρτίου 2012, 21:31 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Θεσσαλονίκη: Τα «βρήκαν» Μπουτάρης- συμβασιούχοι του Δήμου
Facebook Twitter Whatsapp
Συμφώνησαν τελικά σήμερα στο θέμα με τους συμβασιούχους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, μετά τις διακοπές συνεδριάσεων και καταλήψεις του χώρου όπου συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο του κεντρικού δήμου.
Συμφώνησαν τελικά σήμερα στο θέμα με τους συμβασιούχους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, μετά τις διακοπές συνεδριάσεων και καταλήψεις του χώρου όπου συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο του κεντρικού δήμου. Η διοίκηση του δήμου, μετά από συνεννοήσεις, αποφάσισε να δώσει στους εργαζόμενους έγγραφες διαβεβαιώσεις πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ώστε να μπορέσουν να διεκδικήσουν μέσω της δικαστικής οδού την επιστροφή τους στις θέσεις εργασίας.

Καταλήξαμε σε ένα συναινετικό κείμενο με τους συμβασιούχους εργαζόμενους. Αρκετά ταλαιπωρηθήκαμε κι εμείς και αυτοί, δήλωσε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

Την πρόταση της διοίκησης ενέκρινε η παράταξη του Κώστα Γκιουλέκα, εφόσον έβρισκε σύμφωνους τους εργαζόμενους, καθώς επίσης οι επικεφαλής των παρατάξεων τους, Στέλιος Παπαθεμελής και Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Το κείμενο καταψήφισε ο επικεφαλής της παράταξης Ενεργοί πολίτες - Οικολογία στην πράξη, Χρήστος Μάτης, κάνοντας λόγο για συλλογικό ρουσφέτι, και δύο δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας.

Λευκό ψήφισε ο επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ζητώντας να αλλάξει το καθεστώς της εργασιακής ομηρίας και δύο αντιδήμαρχοι.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr