ΕΛΛΑΔΑ

Στα «πράσα» δύο υπάλληλοι του Υπ. Ανάπτυξης για εκβιασμό εις βάρος επιχειρηματία

Δημοσίευση 13 Μαρτίου 2012, 15:12 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στα «πράσα» δύο υπάλληλοι του Υπ. Ανάπτυξης για εκβιασμό εις βάρος επιχειρηματία
Facebook Twitter Whatsapp
Η μία σύλληψη διεφθαρμένου δημοσίου υπαλλήλου διαδέχεται την άλλη τις τελευταίες ημέρες. Μετά την σύλληψη του υπαλλήλου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που εκβίαζε ιδιοκτήτη χρηματιστηριακής εταιρείας για να του «σβήνει» πρόστιμα, σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε δύο ακόμα υπαλλήλους στο Υπουργείο Ανάπτυξης, αυτή τη φορά.
Η μία σύλληψη διεφθαρμένου δημοσίου υπαλλήλου διαδέχεται την άλλη τις τελευταίες ημέρες. Μετά την σύλληψη του υπαλλήλου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που εκβίαζε ιδιοκτήτη χρηματιστηριακής εταιρείας για να του «σβήνει» πρόστιμα, σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε δύο ακόμα υπαλλήλους στο Υπουργείο Ανάπτυξης, αυτή τη φορά. Οι δύο υπάλληλοι εκβίαζαν συστηματικά γνωστό επενδυτή ξενοδοχίων της χώρας για να... προωθήσουν την επένδυσή του.

Σύμγωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Συνελήφθησαν δύο υπάλληλοι του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, που υπηρετούν στο Τμήμα Ιδιωτικών Επενδύσεων, οι οποίοι απαίτησαν το χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ, προκειμένου να προωθήσουν το φάκελο για επιχορήγηση σε επενδυτική δραστηριότητα επιχειρηματία ιδιοκτήτη ξενοδοχειακής μονάδας.
Πρόκειται για τους:
  • ΛΙΑΚΟ Κωνσταντίνο του Ηλία και της Καλλιόπης, γεν. 19-10-1951 στον Πειραιά, κάτοικο Καλλίπολης Πειραιά
  • ΚΑΖΑΖΑΚΗ Κωνσταντίνο του Ιωάννη και της Μαρίας, γεν. 17-07-1951 στο Πειραιά, κάτοικο Κορυδαλλού Αττικής
Η σύλληψή τους, πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς χτες το μεσημέρι σε στάση του Μετρό στον Κεραμεικό, την ώρα που παραδόθηκε ο φάκελος με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα από τον επενδυτή στον ένα υπάλληλο.

Χθες το πρωί, ο (συν)ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας, κατήγγειλε ότι, ενώ έχει εγκριθεί επιχορήγηση για αντίστοιχη επένδυση στην επιχείρηση, που διατηρεί με τον αδερφό του στο Νομό Αργολίδας, ύψους περίπου 4,7 εκατομμυρίων ευρώ, οι δύο υπάλληλοι με συνεχή προσκόμματα απαιτούσαν το ποσό των 120.000 ευρώ προκειμένου να προωθήσουν τον φάκελο της επιχορήγησης.  

Το μεσημέρι, κανονίστηκε ραντεβού παράδοσης των χρημάτων στο σταθμό του Μετρό στον Κεραμεικό, τα οποία είχαν προσημειωθεί. Στο ραντεβού εμφανίσθηκε Κωνσταντίνος Λιάκος, ο οποίος αφού παρέλαβε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ, συνελήφθη. Ύστερα από λίγο, στο συγκεκριμένο σημείο συνάντησης, μετέβη και ο Κωνσταντίνος Καζάκης, ο οποίος και συνελήφθη.  

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών που ακολούθησαν, βρέθηκαν στα γραφεία των δύο συλληφθέντων, στο Υπουργείο Ανάπτυξης, οι φάκελοι της υπόθεσης επιχορήγησης της ξενοδοχειακής μονάδας και χειρόγραφο του Εισηγητικού Ολοκλήρωσης.  
Στις έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια τους, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν:
  • Στο σπίτι του  Λιάκου Κων/νου, το χρηματικό των 70.000 ευρώ, βιβλιάρια διαφόρων τραπεζών και αποδείξεις τραπεζικών συναλλαγών 
  • Στο σπίτι του Καζαζάκη Κων/νου, το χρηματικό ποσό των ογδόντα πέντε 85.000 ευρώ, τραπεζικά βιβλιάρια και μια κυνηγετική καραμπίνα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr