ΕΛΛΑΔΑ

Ρυμουλκούμενο μαγειρείο προσφέρει φαγητό σε απόρους στη Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση 15 Μαρτίου 2012, 14:25 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ρυμουλκούμενο μαγειρείο προσφέρει φαγητό σε απόρους στη Θεσσαλονίκη
Facebook Twitter Whatsapp
Ένα μαγειρείο, που περισσότερο παραπέμπει σε χώρο στρατοπέδου, θα «ξεφυτρώσει» την Κυριακή 18 Μαρτίου, το πρωί, στο προαύλιο του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας, στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης, προκειμένου να προσφέρει φαγητό στους άπορους πολίτες.  
Ένα μαγειρείο, που περισσότερο παραπέμπει σε χώρο στρατοπέδου, θα «ξεφυτρώσει» την Κυριακή 18 Μαρτίου, το πρωί, στο προαύλιο του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας, στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης, προκειμένου να προσφέρει φαγητό στους άπορους πολίτες.   Το ξεχωριστό αυτό, ρυμουλκούμενο μαγειρείο θα στηθεί από μέλη του Συλλόγου Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων (ΣΙΣΟ) και θα περιλαμβάνει όλο τον εξοπλισμό εστίασης, ένα αντίσκηνο, τραπέζια, ένα φορτηγό REO και δύο συνοδευτικά τζιπ αυτοκίνητα.  

«Έχουμε στην κατοχή μας ένα ρυμουλκούμενο μαγειρείο, ανατολικής προέλευσης, χρονολογίας του 1970, το οποίο έχει τη δυνατότητα να μαγειρεύει σε κίνηση. Τώρα θα το στήσουμε στο χώρο της εκκλησίας και ξεκινήσουμε να μαγειρεύουμε για τους άπορους», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του ΣΙΣΟ Γιώργος Ηλιάδης.  

Τα μέλη του ΣΙΣΟ έχουν ήδη λάβει από την εκκλησία τον κατάλογο με τα ονόματα των απόρων, που ανέρχονται στα 150 - 160 άτομα. Από νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουν την προετοιμασία του φαγητού και λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι θα είναι έτοιμοι να προσφέρουν από ένα πιάτο φασολάδα, δύο φέτες ψωμί, τουρσί και ελιές σε κεσεδάκια.   

Είναι το πρώτο συσσίτιο που θα πραγματοποιήσουν τα μέλη του ΣΙΣΟ, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του συλλόγου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα πραγματοποιούν ένα συσσίτιο το μήνα, με δικά τους έξοδα, ενώ εάν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα και βρεθούν χορηγοί, θα γίνεται κάθε Κυριακή.  

«Κάνουμε το συσσίτιο Κυριακή, καθώς τη συγκεκριμένη ημέρα η εκκλησία λόγω της θείας λειτουργίας δεν μπορεί να προσφέρει φαγητό στους άπορους» κατέληξε ο κ. Ηλιάδης.   

Τα μέλη του ΣΙΣΟ είναι ιδιώτες, λάτρεις των αυτοκινήτων -και συγκεκριμένα των στρατιωτικών οχημάτων- που κατάφεραν με δικά τους έξοδα, να τα αγοράσουν, να τα ανακατασκευάσουν και να τα διατηρήσουν. Ο σύλλογος, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, αριθμεί περίπου 100 μέλη.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr