ΕΛΛΑΔΑ

ΕΚΑΜ και δύο διμοιρίες των ΜΑΤ για τη μεταγωγή του Λάσα Σουσανασβίλι

Δημοσίευση 15 Μαρτίου 2012, 16:01 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
ΕΚΑΜ και δύο διμοιρίες των ΜΑΤ για τη μεταγωγή του Λάσα Σουσανασβίλι
Facebook Twitter Whatsapp
Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας οδηγήθηκε σήμερα το μεσημέρι ενώπιον της ανακρίτριας Θεσσαλονίκης ο Λάσα Σουσανασβίλι, ο οποίος σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές φέρεται ως αρχηγικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε το 2010 έπειτα από αστυνομικές επιχειρήσεις  και τη σύλληψη 80 ατόμων στην Αυστρία, στην Ισπανία, τη Γερμανία, την Ελβετία, την Ιταλία και τη Γαλλία.
Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας οδηγήθηκε σήμερα το μεσημέρι ενώπιον της ανακρίτριας Θεσσαλονίκης ο Λάσα Σουσανασβίλι, ο οποίος σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές φέρεται ως αρχηγικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε το 2010 έπειτα από αστυνομικές επιχειρήσεις  και τη σύλληψη 80 ατόμων στην Αυστρία, στην Ισπανία, τη Γερμανία, την Ελβετία, την Ιταλία και τη Γαλλία. Για τη μεταγωγή του χρειάστηκε να επιστρατευτούν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που απέκλεισαν την πρόσβαση στο γραφείο της ανακρίτριας ενώ ο Λάσα Σουσανασβίλι συνοδεύονταν από πάνοπλους αστυνομικούς των ΕΚΑΜ. Ο ίδιος εμφανώς αδυνατισμένος καθώς έπειτα από μία επέμβαση στο στομάχι δε δικαιολογεί με τίποτα το προσωνύμιο «χοντρός» που του αποδίδεται, σύμφωνα με τους δικηγόρους αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας ενώ ήδη έχει καταθέσει μήνυση για παράνομη κατακράτηση από τις ελληνικές αρχές.

Ο 51χρονος οδηγήθηκε στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το seleo.gr, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών να μην κάνει δεκτό το αίτημα έκδοσής του στην Ισπανία με το σκεπτικό ότι τα αδικήματα που φέρεται ότι τέλεσε ο Γεωργιανός διαπράχθηκαν στη χώρα μας και πρέπει να δικαστεί στην Ελλάδα γι' αυτά.

Το όνομα του Λάσα Σουσανασβίλι περιλαμβάνεται στις 19.500 σελίδες της δικογραφίες που έχουν σχηματίσει οι ισπανικές αρχές μετά την εξάρθρωση του συγκεκριμένου κυκλώματος. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται νόμιμα στην Ελλάδα από το 2009 όταν και εξασφάλισε άδεια παραμονής από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ο 51χρονος υποστηρίζει ότι πίσω από τη δίωξή του βρίσκονται πολιτικά συμφέροντα καθώς είχε αρνηθεί να στηρίξει τον πρόεδρο της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr