ΕΛΛΑΔΑ

Στις 27 Μαρτίου η Διακομματική για την αγροτική ανάπτυξη

Δημοσίευση 16 Μαρτίου 2012, 15:01 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στις 27 Μαρτίου η Διακομματική για την αγροτική ανάπτυξη
Facebook Twitter Whatsapp
Στις 27 Μαρτίου πρόκειται να συνέλθει εκ νέου η Διακομματική Επιτροπή για την αγροτική ανάπτυξη, η οποία συνεδρίασε χθες με πρωτοβουλία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη, με αντικείμενο τη μεταρρύθμιση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).
Στις 27 Μαρτίου πρόκειται να συνέλθει εκ νέου η Διακομματική Επιτροπή για την αγροτική ανάπτυξη, η οποία συνεδρίασε χθες με πρωτοβουλία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη, με αντικείμενο τη μεταρρύθμιση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ). Η συζήτηση είχε στόχο την προετοιμασία των κομμάτων ώστε από κοινού, με τη συνεργασία και των φορέων των γεωργών, να εξευρεθούν βιώσιμες λύσεις για το μέλλον της γεωργίας και του τόπου, αλλά και να συμφωνηθεί η εθνική πρόταση που πρέπει να υποβληθεί στην ΕΕ μέχρι τα μέσα του 2013.

Μια πρόταση κοινής αποδοχής, που όπως είπε ο κ. Σκανδαλίδης, θα απαντά στα προβλήματα της ελληνικής γεωργίας και ταυτόχρονα θα εξυπηρετεί τους αδιαμφισβήτητους, από το σύνολο της κοινωνίας, στόχους, να αξιοποιηθεί κάθε παραγωγική δυνατότητα για την αντιμετώπιση της κρίσης και να δοθεί ώθηση για ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης.

Να σημειωθεί ότι μια από τις σημαντικότερες αλλαγές που φέρνει η νέα ΚΑΠ είναι η δομή και ο τρόπος που θα δοθούν οι επιδοτήσεις. Η υποχρεωτική περιφερειοποίηση συνεπάγεται ομοιόμορφες επιδοτήσεις σε όλους τους γεωργούς, που βρίσκονται στην ίδια Περιφέρεια. Η Ελλάδα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη να εφαρμόσει το νέο καθεστώς, με τον αποδοτικότερο τρόπο τόσο για τους γεωργούς όσο και για την αγροτική οικονομία γενικότερα.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό, ο υπουργός παρουσίασε στη Διακομματική Επιτροπή τα μέχρι τώρα αποτελέσματα Ομάδας Εργασίας, που επεξεργάστηκε εναλλακτικά σενάρια εφαρμογής της περιφερειοποίησης. Όπως δήλωσε, οι άμεσες ενισχύσεις ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ τον χρόνο. Κατά συνέπεια, όπως είπε, με στόχευση και ορθολογικά κριτήρια κατανομής τους, μπορούν να δώσουν ώθηση στην παραγωγική προσπάθεια και στη συνολική αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr