ΕΛΛΑΔΑ

Μπαμπινιώτης: Έτοιμα έως τις 30 Απριλίου τα τετράδια των Πανελλαδικών - Τον Ιούλιο τα βιβλία στα σχολεία

Δημοσίευση 20 Μαρτίου 2012, 16:10 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μπαμπινιώτης: Έτοιμα έως τις 30 Απριλίου τα τετράδια των Πανελλαδικών - Τον Ιούλιο τα βιβλία στα σχολεία
Facebook Twitter Whatsapp
Μέχρι τις 10 Ιουλίου τα σχολικά βιβλία της επόμενης χρονιάς θα βρίσκονται σε όλα τα γυμνάσια και τα λύκεια, ενώ μέχρι τις 20 Αυγούστου θα βρίσκονται και σε όλα τα δημοτικά σχολεία, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης.
Μέχρι τις 10 Ιουλίου τα σχολικά βιβλία της επόμενης χρονιάς θα βρίσκονται σε όλα τα γυμνάσια και τα λύκεια, ενώ μέχρι τις 20 Αυγούστου θα βρίσκονται και σε όλα τα δημοτικά σχολεία, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης. Επίσης, ο κ. Μπαμπινιώτης ανέφερε ότι τα τετράδια των πανελλαδικών εξετάσεων θα είναι έτοιμα μέχρι τις 30 Απριλίου. Το κόστος τους φτάνει τα 156.000 ευρώ συν ΦΠΑ.

Ο υπουργός Παιδείας είπε ακόμη ότι θα προωθηθεί Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, με διαφορετικό όμως τρόπο από των υπόλοιπων δημοσίων υπαλλήλων. Επίσης, διευκρίνισε ότι στόχος είναι οι εκπαιδευτικοί με αρνητική αξιολόγηση να μην απολύονται, αλλά να επιμορφώνονται.

Για τον νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ επανέλαβε ότι πρέπει να εφαρμοστεί και σημείωσε πως το υπουργείο Παιδείας δεν χρησιμοποιεί την χρηματοδότηση των ιδρυμάτων ως μέσο πίεσης για την εφαρμογή του.

Ακόμη, ανακοίνωσε ότι σχολεία της Κύπρου έχουν συγκεντρώσει 500.000 ευρώ, τα οποία μέσω των μηχανισμών των σχολείων θα διατεθούν σε ελληνικές οικογένειες που έχουν ανάγκη.Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr