ΕΛΛΑΔΑ

Δεν ζητάει έλληνες οδηγούς ταξί η Αυστραλία!

Δημοσίευση 21 Μαρτίου 2012, 08:22 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Δεν ζητάει έλληνες οδηγούς ταξί η Αυστραλία!
Facebook Twitter Whatsapp
Tην απογοήτευσή τους εξέφρασαν οι ομογενείς ιδιοκτήτες εταιρειών ταξί της Μελβούρνης μετά την ανακοίνωση της αυστραλιανής πρεσβείας της Αθήνας, σύμφωνα με την οποία δεν είναι δυνατόν να προσελκύσουν οδηγούς ταξί από την Ελλάδα.
Tην απογοήτευσή τους εξέφρασαν οι ομογενείς ιδιοκτήτες εταιρειών ταξί της Μελβούρνης μετά την ανακοίνωση της αυστραλιανής πρεσβείας της Αθήνας, σύμφωνα με την οποία δεν είναι δυνατόν να προσελκύσουν οδηγούς ταξί από την Ελλάδα. Παράλληλα, παράγοντες της ομογένειας επικρίνουν τα μέσα ενημέρωσης που «χωρίς να ελέγχουν τα στοιχεία δημιουργούν ψεύτικες ελπίδες και παίζουν με την αγωνία χιλιάδων ανθρώπων».
  
Το αυστραλιανό υπουργείου Μετανάστευσης υποστηρίζει πως «έως τώρα δεν έχει εγκριθεί από την Αυστραλία κανένα πρόγραμμα που να προβλέπει τη μαζική μετακίνηση από την Ελλάδα ενδιαφερομένων να εργαστούν στα ταξί της Μελβούρνης».
   
Την ίδια στιγμή και η αυστραλιανή πρεσβεία στην Αθήνα, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει πως «το επάγγελμα των αυτοκινητιστών οδηγών ταξί δεν συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο ειδικοτήτων που προβλέπει το υφιστάμενο πρόγραμμα μετανάστευσης της Αυστραλίας». 

   
Η πρεσβεία της Αυστραλίας αποσαφηνίζει, επίσης, ότι η λύση της φοιτητικής βίζας δεν μπορεί να ισχύσει για τη μετάβαση των ενδιαφερομένων αυτοκινητιστών, καθώς αυτή είναι προσωρινή και αφορά μόνον άτομα, που έχουν γίνει δεκτά για σπουδές πλήρους φοίτησης σε κάποιο εγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών της χώρας και μπορούν να χρηματοδοτήσουν τις σπουδές και το κόστος διαβίωσής τους, με δικαίωμα στην εργασία μόνο 20 ωρών την εβδομάδα. 


Παρά το μεγάλο πρόβλημα έλλειψης οδηγών ταξί που αντιμετωπίζει η Μελβούρνη, εκφράζονται αμφιβολίες αν το εγχείρημα των ομογενών πετύχει καθώς η μετανάστευση στην Αυστραλία είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Για να μεταναστεύσει κανείς στην Αυστραλία είναι χρονοβόρο και δαπανηρό και η χώρα δέχεται μόνο ειδικευμένους εργαζόμενους. Η λύση της φοιτητικής βίζας, που επικαλούνται οι ομογενείς, δεν είναι εφικτή όπως σωστά επισημαίνει και η αυστραλιανή πρεσβεία.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr