ΕΛΛΑΔΑ

Με ισόβια κινδυνεύει ο Λαυρεντιάδης για έξι κακουργήματα!

Δημοσίευση 21 Μαρτίου 2012, 15:40 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Με ισόβια κινδυνεύει ο Λαυρεντιάδης για έξι κακουργήματα!
Facebook Twitter Whatsapp
Αντιμέτωπος με την ποινή των ισοβίων βρίσκεται πλέον ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, μετά και τις διώξεις που άσκησε εναντίον του ο εισαγγελέας για την υπόθεση της Proton Bank.  O οικονομικός εισαγγελέας κ. Γρηγόρης Πεπόνης, άσκησε σήμερα ποινικές διώξεις για έξι κακουργήματα εναντίον του επιχειρηματία και άλλων 27 προσώπων.  Την ίδια ώρα την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για έξι από τους συνολικά 28 κατηγορούμενους στην υπόθεσης της Proton Bank, διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ιωάννης Δραγάτσης,
Αντιμέτωπος με την ποινή των ισοβίων βρίσκεται πλέον ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, μετά και τις διώξεις που άσκησε εναντίον του ο εισαγγελέας για την υπόθεση της Proton Bank.  O οικονομικός εισαγγελέας κ. Γρηγόρης Πεπόνης, άσκησε σήμερα ποινικές διώξεις για έξι κακουργήματα εναντίον του επιχειρηματία και άλλων 27 προσώπων.  Την ίδια ώρα την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για έξι από τους συνολικά 28 κατηγορούμενους στην υπόθεσης της Proton Bank, διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ιωάννης Δραγάτσης, Η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφορά τον επιχειρηματία Λαυρεντιάδη, τα στελέχη, την επίμαχη περίοδο, της τράπεζας Αθανάσογλου, Κολίτζα, Λιαρμακοπούλου, Σαραμαντή και τον στενό συνεργάτη του επιχειρηματία, Πέτρο Κυριακίδη. 

Η δίωξη του κ. Πεπόνη αφορά στην υπόθεση των επισφαλών δανείων τα οποία είχε χορηγήσει η τράπεζα σε εταιρείες συμφερόντων του επιχειρηματία, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Ο εισαγγελέας περιλαμβάνει στην παραγγελία του το σύνολο του επίμαχου ποσού, που φτάνει τα 701 εκατ. ευρώ, καθώς ζητά να μην αρχειοθετηθεί το σκέλος της υπόθεσης που αφορά τα 50 εκατ. ευρώ, τα οποία επέστρεψε ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης στην τράπεζα.

Οι κατηγορίες αφορούν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και υπεξαίρεσης σε συνδυασμό με τον νόμο περί καταχραστών, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της απιστίας.

Ο κ. Πεπόνης ζητά επίσης να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες ελεγκτικών και εποπτικών οργάνων, ενώ τονίζει την ανάγκη λήψης νόμιμων μέτρων για τη διασφάλιση της παρουσίας των κατηγορούμενων ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Aναλυτικότερα, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και οι συνεργάτες του κατηγορούνται για τα εξής κακουργήματα:

 
- Σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης  

- Απάτη κατ' εξακολούθηση και από κοινού, με την επιβαρυντική περίπτωση του Ν. 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, που επισύρει, όπως ο ίδιος ο κ. Πεπόνης επισημαίνει στο έγγραφό του, ισόβια κάθειρξη.  

- Σε σχέση με το πόρισμα του εισαγγελέα Ι. Δραγάτση προσθέτει την επιβαρυντική κατηγορία της απάτης κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια. Ορισμένα από τα υπόλοιπα άτομα κατηγορούνται για άμεση και από κοινού συνέργεια στην απάτη.  

- Όλοι κατηγορούνται για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος) κατ΄ εξακολούθηση και από κοινού με την επιβαρυντική περίπτωση του Ν. 1608/50. Απαιτείται μάλιστα η επιστροφή όλων των ποσών, και όχι μόνο των 54 εκ. ευρώ, όπως ζητούσε το πόρισμα Δραγάτση.  

- Παραγγέλλεται επίσης δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από μαύρο χρήμα κατ' επάγγελμα στα πλαίσια εγκληματικής οργάνωσης.  

- Προστίθεται και νέο αδίκημα σε σχέση με το πόρισμα Δραγάτση, αυτό της απιστίας κατ' εξακολούθηση και από κοινού.  


«Εξυφάνθηκε σχέδιο συνωμοσίας εναντίον μου»

Στο μεταξύ ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης εξέδωσε ανακοίνωση και αποδίδει τις κατηγορίες εναντίων του σε «συνωμοσία» που εξυφάνθηκε εναντίον του, αλλά και σε «συμφέροντα» που ως αποτέλεσμα είχαν την τροϊκοποίηση» της Proton Bank την οποία «άρπαξαν από τα χέρια χιλιάδων Ελλήνων μετόχων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Λαυρεντιάδη:

«Αρνούμαι το σύνολο των αποδιδόμενων σε μένα κατηγοριών. Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για την αλήθεια και την προστασία της τιμής της οικογένειάς μου και της υπόληψής μου. Θα αποδείξω το μέγεθος της συνομωσίας που εξυφάνθηκε εναντίον ενός Έλληνα επιχειρηματία που πιστεύει στην Ελλάδα και στο Θεό.

Επισημαίνω την ανασφάλεια που νιώθω ως Έλληνας πολίτης παρακολουθώντας τους εκπροσώπους του πολιτικού και δικαστικού κατεστημένου συστήματος, να αλληλοκατηγορούνται δημόσια για την εξυπηρέτηση συμφερόντων και σκοπιμοτήτων, που οι εισαγγελείς είτε αγνοούν είτε επιλέγουν να αγνοούν. Η αλήθεια, βέβαια, είναι μία και είναι πολύ απλή: Άρπαξαν μια τράπεζα από τα χέρια χιλιάδων Ελλήνων μετόχων και έστησαν την πρώτη τράπεζα ιδιοκτησίας τρόικας. Στο πλαίσιο αυτό προσέφυγα στο Συμβούλιο της Επικρατείας και κατέθεσα αίτηση ακυρώσεως κατά της απόφασης της Τράπεζας της Ελλάδος και του υπουργού Εθνικής Οικονομίας για την "τροϊκοποίηση" της τράπεζας.

Δεν συμβιβάζομαι με καμιά νοσηρότητα και δεν εκβιάζομαι. Δεν συμβιβάστηκα ούτε καν με την ασθένειά μου. Είμαι μαχητής, διότι για μένα η νίκη είναι συνήθεια».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr