ΕΛΛΑΔΑ

Ρέππας: «Ναι» στη μείωση του κράτους, αλλά με σχέδιο

Δημοσίευση 21 Μαρτίου 2012, 18:07 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ρέππας: «Ναι» στη μείωση του κράτους, αλλά με σχέδιο
Facebook Twitter Whatsapp
«Πρέπει να μειώσουμε το κράτος, όπως γίνεται παντού, αλλά να το μειώσουμε με έναν τρόπο σχεδιασμένο», τόνισε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου περί «Αναδιοργάνωσης των υπουργείων και των ΝΠΔΔ», που κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή και με το οποίο μειώνονται οι υπηρεσιακές μονάδες έντεκα υπουργείων σε ποσοστό περίπου 40%.
«Πρέπει να μειώσουμε το κράτος, όπως γίνεται παντού, αλλά να το μειώσουμε με έναν τρόπο σχεδιασμένο», τόνισε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου περί «Αναδιοργάνωσης των υπουργείων και των ΝΠΔΔ», που κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή και με το οποίο μειώνονται οι υπηρεσιακές μονάδες έντεκα υπουργείων σε ποσοστό περίπου 40%. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε ότι το σχέδιο νόμου αποτελεί «μία πτυχή της συνολικής μεταρρύθμισης που προωθούμε στη δημόσια διοίκηση και που αφορά τη μείωση των υπηρεσιακών δομών», ενώ διευκρίνισε ότι «δεν μιλάμε για θέσεις οργανικές στο δημόσιο, μιλούμε για θέσεις επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης, Διεύθυνσης Τμήματος ή Γραφείου».

Για το αν θα γίνει τώρα ή μετά τις εκλογές, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε ότι «κατατέθηκε το νομοσχέδιο, εμείς πιστεύουμε ότι οι εβδομάδες που απομένουν μέχρι να κλείσει αυτή η κοινοβουλευτική περίοδος είναι αρκετές, αν θέλει και η ΝΔ -γιατί μόνοι μας δεν έχουμε την πλειοψηφία να ψηφίσουμε το νόμο- να τον επεξεργαστούμε, να το βελτιώσουμε, όπως κάναμε και σε άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες που προσφάτως ψήφισε η Βουλή».

Σε ερώτηση για το πλεονάζον προσωπικό, ο κ. Ρέππας είπε ότι «μιλούμε για κατάργηση οργανικών μονάδων, που σημαίνει ότι εκείνοι οι οποίοι κατέχουν αυτές τις θέσεις, θα είναι πλέον λιγότεροι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ως προς το δημοσιονομικό αποτέλεσμά του και τα λειτουργικά του οφέλη που θα έχουμε».

Για να συμπληρώσει ότι «θα έχουμε απλώς λιγότερους αξιωματούχους. Το προσωπικό δεν μειώνεται σημαντικά, αλλά ο αριθμός των αξιωματούχων, ιδίως σε υπηρεσιακές μονάδες, όπου είχαμε μόνο προϊστάμενο -χωρίς κανέναν υφιστάμενο- με το γραφείο του, το κινητό του, το τηλέφωνό του, τα λειτουργικά του έξοδα και τα συναφή επιδόματα».

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr