ΕΛΛΑΔΑ

Αντίθετοι οι κάτοικοι της Κοζάνης με τη δημιουργία χώρου κράτησης λαθρομεταναστών

Δημοσίευση 22 Μαρτίου 2012, 13:33 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αντίθετοι οι κάτοικοι της Κοζάνης με τη δημιουργία χώρου κράτησης λαθρομεταναστών
Facebook Twitter Whatsapp
Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη δημιουργία χώρου συγκέντρωσης λαθρομεταναστών στην Κοζάνη δηλώνουν οι κάτοικοι της περιοχής, κάνοντας λόγο για «κουκούλωμα» και μεταφορά του προβλήματος από τα μεγάλα αστικά κέντρα.  
Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη δημιουργία χώρου συγκέντρωσης λαθρομεταναστών στην Κοζάνη δηλώνουν οι κάτοικοι της περιοχής, κάνοντας λόγο για «κουκούλωμα» και μεταφορά του προβλήματος από τα μεγάλα αστικά κέντρα.   Επιτροπή Αγώνα θα κατέβει σήμερα στην Αθήνα με σκοπό να συγκεντρωθεί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.  
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου διαβεβαίωσε ότι ο χώρος θα είναι αυστηρά φυλασσόμενος με ευθύνη της Αστυνομίας, ξεκαθάρισε ότι δε θα μεταφερθούν άτομα που εμπλέκονται σε ποινικά αδικήματα και κάλεσε τους κατοίκους να επιδείξουν ευαισθησία.   

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου, «άλλη λύση για τη λαθρομετανάστευση δεν υπάρχει πέραν από τους χώρους κράτησης» και σημείωσε ότι προχωρεί με ταχείς ρυθμούς ο σχεδιασμός για δημιουργία συνολικά 14 κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών.   

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το κέντρο συγκέντρωσης στην Κοζάνη αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε ένα μήνα προκειμένου να ξεκινήσει η μεταφορά των μεταναστών.
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr