ΕΛΛΑΔΑ

Ευάλωτες στην επιλόχεια κατάθλιψη οι γυναίκες καριέρας

Δημοσίευση 22 Μαρτίου 2012, 15:43 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ευάλωτες στην επιλόχεια κατάθλιψη οι γυναίκες καριέρας
Facebook Twitter Whatsapp
Οι γυναίκες που καθυστερούν την απόκτηση ενός παιδιού για να «χτίσουν» την καριέρα τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάθουν επιλόχεια κατάθλιψη, σύμφωνα με τους ειδικούς.  
Οι γυναίκες που καθυστερούν την απόκτηση ενός παιδιού για να «χτίσουν» την καριέρα τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάθουν επιλόχεια κατάθλιψη, σύμφωνα με τους ειδικούς.   Κι αυτό γιατί συνηθίζουν να προγραμματίζουν τα πάντα για τον ερχομό του νεογέννητου και καταλήγουν να «παλεύουν» να τα βγάλουν πέρα καθώς δεν πηγαίνουν όλα «ρολόι» και σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχαν φανταστεί.  

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήγαγε η Silje Marie Haga από το πανεπιστήμιο του Όσλο «υπάρχουν κάποιες ενδείξεις που μας “λένε” ότι οι γυναίκες που γίνονται για πρώτη φορά μαμάδες σε μεγάλη ηλικία είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στην επιλόχεια κατάθλιψη, ίσως επειδή έχουν συνηθίσει να έχουν υπό έλεγχο τα πάντα στη ζωή τους: έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους και ανεβεί αρκετά επαγγελματικά “σκαλοπάτια” προτού αποφασίσουν να κάνουν παιδιά».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr