ΕΛΛΑΔΑ

Μπαμπινιώτης: Σύγκλιση απόψεων με την ΠΟΣΔΕΠ για εφαρμογή του νόμου στα ΑΕΙ

Δημοσίευση 22 Μαρτίου 2012, 17:24 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μπαμπινιώτης: Σύγκλιση απόψεων με την ΠΟΣΔΕΠ για εφαρμογή του νόμου στα ΑΕΙ
Facebook Twitter Whatsapp
Στην ανάγκη να αποκατασταθεί η ηρεμία στα πανεπιστήμια της χώρας στα πλαίσια της εφαρμογής του ισχύοντος νόμου συμφώνησανο υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης και το προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ κατά τη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη.
Στην ανάγκη να αποκατασταθεί η ηρεμία στα πανεπιστήμια της χώρας στα πλαίσια της εφαρμογής του ισχύοντος νόμου συμφώνησανο υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης και το προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ κατά τη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη. Παράλληλα ο υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι υπάρχει σύγκλιση απόψεων στο επίμαχο ζήτημα της ανάδειξης των νέων συμβουλίων διοίκησης .

Ερωτηθείς για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις ματαιώσεις των διαδικασιών ανάδειξης των νέων συμβουλίων διοίκησης, ο κ. Μπαμπινιώτης υποστήριξε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες σκέψεις τις οποίες και θα επεξεργαστεί το υπουργείο. «Οι τρόποι», όμως, «δεν μπορούν να εξειδικευτούν αυτή τη στιγμή» σημείωσε και έκανε λόγο για «σύγκλιση απόψεων και εκτιμήσεις προς την ίδια κατεύθυνση».

«Σε κρίσιμη καμπή τα Πανεπιστήμια»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ Ν. Σταυρακάκης δήλωσε ότι αυτή την περίοδο τα Πανεπιστήμια βρίσκονται σε μία κρίσιμη καμπή και όπως έκανε γνωστό, ζήτησε από τον υπουργό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και στις πολιτικές πρωτοβουλίες, ώστε ο νόμος για τα ΑΕΙ να εφαρμοστεί άμεσα και σε όλα του τα σημεία.

«Θα πρέπει», τόνισε, «να υπάρξει υπέρβαση της κατάστασης που αυτή τη στιγμή βιώνουμε» και στο σημείο αυτό υποστήριξε πως «οι τρόποι και οι έξοδοι διαφυγής είναι αρκετές και το υπουργείο μπορεί να επιλέξει».

Σύμφωνα με την ΠΟΣΔΕΠ, η κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή το Πανεπιστήμιο, μπορεί να ξεπεραστεί, χρησιμοποιώντας τις δομές και το δυναμικό που έχει το ίδιο το Πανεπιστήμιο.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr