ΕΛΛΑΔΑ

BBC: H γενιά των χαμένων ταλέντων στην Ελλάδα

Δημοσίευση 23 Μαρτίου 2012, 18:30 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
BBC: H γενιά των χαμένων ταλέντων στην Ελλάδα
Facebook Twitter Whatsapp
Αφιέρωμα στους άνεργους νέους Έλληνες κάνει με σημερινό του δημοσίευμα το BBC τονίζοντας ότι παρά τα προσόντα που διαθέτουν, περισσότεροι από τους μισούς δεν μπορούν να βρουν δουλειά, αισθάνονται οργισμένοι και ότι έχουν εγκαταλειφθεί από το κράτος.
Αφιέρωμα στους άνεργους νέους Έλληνες κάνει με σημερινό του δημοσίευμα το BBC τονίζοντας ότι παρά τα προσόντα που διαθέτουν, περισσότεροι από τους μισούς δεν μπορούν να βρουν δουλειά, αισθάνονται οργισμένοι και ότι έχουν εγκαταλειφθεί από το κράτος. Το δημοσίευμα τονίζει ότι ότι ο αριθμός των ανέργων εκτοξεύθηκε στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες. Το ποσοστό των άνεργων νέων φτάνει στο 51,1% αποτελώντας το υψηλότερο στην ευρωζώνη.

Το επίδομα ανεργίας στην Ελλάδα δίνεται μόνο σε όσους έχουν εργαστεί δίνοντας εισφορές και από τη στιγμή που πολλοί νέοι δεν είχαν ποτέ δουλειά δεν έχουν κανένα απολύτως εισόδημα, ενώ και το ποσό των 360 ευρώ του ΟΑΕΔ δίνεται μόλις για έναν χρόνο. Έτσι, οι άνεργοι στην Ελλάδα είναι τελειώς μόνοι τους, χωρίς καμία πρόσβαση σε οικονομική στήριξη ή σε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ένας στους τρεις πτυχιούχους στην Ελλάδα είναι χωρίς δουλειά και το ποσοστό ανεργίας στους μεταπτυχιακούς έχει διπλασιαστεί.

«Έχω πτυχίο μιλάω κάποιες ξένες γλώσσες. Έχω να προσφέρω στη χώρα αλλά δεν μ' αφήνουν. Δεν υπάρχουν ευκαιρίες» δηλώνει χαρακτηριστικά η 27χρονη Ελένη Κατσαρέα η οποία φοβάται ότι δεν θα βρει δουλειά ούτε τους επόμενους μήνες, όταν θα σταματήσει το επίδομα του ΟΑΕΔ.

Πολλοί νέοι είναι εγκλωβισμένοι σε μία κατάσταση χωρίς προοπτικές, χωρίς δουλειές και χωρίς πολιτικά κόμματα να τους αντιπροσωπεύουν επισημαίνεται.

Το BBC τονίζει ότι οι νέοι αισθάνονται ότι δεν έχουν τη στήριξη του κράτους. Είναι ενδεικτικό το λουκέτο των παραρτημάτων του ΟΑΕΔ στο πλαίσιο των περικοπών στο Δημόσιο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το 85% των νέων Ελλήνων που σπουδάζουν στο εξωτερικό δεν σκοπεύουν να επιστρέψουν με την αποφοίτησή τους.

Τέλος, το δημοσίευμα κάνει λόγο για τις «ουλές της ανεργίας» φαίνομενο σύμφωνα με το οποίο, οι άνθρωποι που μένουν άνεργοι για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια των νεανικών τους ετών, τείνουν να πετυχαίνουν λιγότερα στη ζωή τους.


B.B.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr