ΕΛΛΑΔΑ

Μνημόνιο συνεργασίας υπουργείου Εσωτερικών-ΕΚΚΕ για τη μεταναστευτική πολιτική

Δημοσίευση 23 Μαρτίου 2012, 20:24 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μνημόνιο συνεργασίας υπουργείου Εσωτερικών-ΕΚΚΕ για τη μεταναστευτική πολιτική
Facebook Twitter Whatsapp
Το υπουργείο Εσωτερικών και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών υπέγραψαν σήμερα μνημόνιο συνεργασίας για τη μεταναστευτική πολιτική.
Το υπουργείο Εσωτερικών και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών υπέγραψαν σήμερα μνημόνιο συνεργασίας για τη μεταναστευτική πολιτική. Το μνημόνιο υπεγράφη μεταξύ της αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Φώφης Γεννηματά και του αντιπροέδρου του ΕΚΚΕ καθηγητή Θωμά Μαλούτα.

Η Φώφη Γεννηματά ανέφερε ότι «στόχος του υπουργείου είναι η ανταλλαγή και διάχυση πρακτικών και τεχνογνωσίας σε ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής». Παράλληλα, επεσήμανε ότι «είναι καιρός η χώρα μας να αποκτήσει εργαλεία ερευνητικής τεκμηρίωσης και συνέργειες με ερευνητικούς φορείς αφενός για τον συνολικό σχεδιασμό της μεταναστευτικής της πολιτικής, και αφετέρου για την καθιέρωση ενός ποιοτικού δημόσιου διαλόγου στον οποίο οι πολίτες θα είναι σωστά ενημερωμένοι».

Το μνημόνιο προβλέπει την αξιοποίηση των έργων κοινωνικής και πολιτικής επιστήμης με αντικείμενο τη μετανάστευση που έχουν περιέλθει στο υπουργείο Εσωτερικών σε συνέχεια της νομοθετικής κατάργησης του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr