ΕΛΛΑΔΑ

Η βασιλική οικογένεια του Κατάρ αγόρασε ελληνικό νησί!

Δημοσίευση 26 Απριλίου 2012, 14:09 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Η βασιλική οικογένεια του Κατάρ αγόρασε ελληνικό νησί!
Facebook Twitter Whatsapp
Στην αγορά του μικρού ακατοίκητου νησιού Οξιά στο Ιόνιο πέλαγος, προέβη η βασιλική οικογένεια του Κατάρ, όπως αναφέρει η Daily Telegraph. 
Στην αγορά του μικρού ακατοίκητου νησιού Οξιά στο Ιόνιο πέλαγος, προέβη η βασιλική οικογένεια του Κατάρ, όπως αναφέρει η Daily Telegraph.  Το περίπου 5000 στρεμμάτων νησί πωλήθηκε έναντι 5 εκατομμυρίων ευρώ στη βασιλική οικογένεια, παρά το γεγονός ότι η τιμή που ζητούνταν αρχικά ήταν 7 εκατομμύρια.   

To συγκεκριμένο νησί άνηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ithacanews.gr, σε μία οικογένεια Ελληνοαυστραλών της Μελβούρνης εν ονόματι Σταμούλη.

Εδώ και καιρό το νησί είχε βγεί στο «σφυρί» σε ιστοσελίδες ξένων μεσιτικών γραφείων που αφορούν πωλήσεις νησιών και η αρχική του τιμή ήταν 6.900.000 ευρώ.

Η μείωση στην τελική τιμή αγοράς αποδίδεται στους αυξημένους φόρους ακινήτων που έχει επιβάλλει η ελληνική κυβέρνηση. Οι φόροι αυτοί, σύμφωνα με την εφημερίδα, έχουν προκαλέσει μεγάλη κινητικότητα στην αγορά μικρών ιδιόκτητων νησιών στην Ελλάδα, καθώς οι ιδιοκτήτες τους θέλουν να τα ξεφορτωθούν.

Το νησί Οξιά ή Ναυσικά βρίσκεται στη μέση περίπου της διαδρομής Σάμη - Πάτρα και ανήκει στο σύμπλεγμα των Εχινάδων και στον Δήμο Ιθάκης. Για ποιο λόγο όμως ο Εμίρης του Κατάρ προτίμησε να αγοράσει τον συγκεκριμένο ιδιωτικό παράδεισο και όχι κάποιο άλλο νησί;

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Καταριανός επενδυτής ξεχώρισε την Οξιά από τα άλλα νησιά που εξέταζε να αγοράσει ήταν μία... χελώνα! Περνώντας μία μέρα με το σκάφος του, είδε μία χελώνα να βγαίνει σε μία από τις ακτές του νησιού, εντυπωσιάστηκε και από εκείνη τη στιγμή, ξεκίνησαν όλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύμπλεγμα των Εχινάδων έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και άλλων αραβικών, αλλά και ρωσικών συμφερόντων, λόγω των ιδιαίτερων φυσικών χαρακτηριστικών των νησιών του και της «στρατηγικής» τοποθεσίας τους σε κομβικό σημείο του Ιονίου.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr