ΕΛΛΑΔΑ

Ο Τσίπρας δεσμεύτηκε για κατάργηση του νόμου Διαμαντοπούλου για τα ΑΕΙ

Δημοσίευση 9 Μαΐου 2012, 17:40 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ο Τσίπρας δεσμεύτηκε για κατάργηση του νόμου Διαμαντοπούλου για τα ΑΕΙ
Facebook Twitter Whatsapp
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε στη σημερινή του συνάντηση με τους πρυτάνεις στη Βουλή πως θα θέσει το ζήτημα της αναστολής και κατάργησης του νόμου Διαμαντοπούλου στις προσεχείς συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς και, αφετέρου, εγγυήθηκε ότι «είτε αν υπάρξει κατάληξη για μεταβατική κυβέρνηση είτε από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα φροντίσουμε να υπάρξει τέλος για αυτή την περιπέτεια στο πανεπιστήμιο».
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε στη σημερινή του συνάντηση με τους πρυτάνεις στη Βουλή πως θα θέσει το ζήτημα της αναστολής και κατάργησης του νόμου Διαμαντοπούλου στις προσεχείς συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς και, αφετέρου, εγγυήθηκε ότι «είτε αν υπάρξει κατάληξη για μεταβατική κυβέρνηση είτε από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα φροντίσουμε να υπάρξει τέλος για αυτή την περιπέτεια στο πανεπιστήμιο». «Αυτό που προέχει για μια κυβέρνηση, πέρα από τη θεσμικά απαραίτητη πλειοψηφία στη Βουλή, είναι ένας στέρεος κοινωνικός δεσμός», είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. «Η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας είναι σπασμένη και χρειάζεται να οικοδομήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και με τους ανθρώπους που εργάζονται για να παραχθεί γνώση» πρόσθεσε.

Αναφερθείς στον νόμο για τα ΑΕΙ, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «η πανεπιστημιακή και ακαδημαϊκή κοινότητα ταλαιπωρήθηκε από μια παράλογη επιμονή σε έναν νόμο που δεν μπορεί να εφαρμοστεί» και πως η πανεπιστημιακή κοινότητα δυσφημίστηκε σε έναν επικοινωνιακό «πόλεμο». Ο κ. Τσίπρας αφενός δεσμεύτηκε πως θα θέσει το ζήτημα της αναστολής και κατάργησης του νόμου στις προσεχείς συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς και, αφετέρου, εγγυήθηκε ότι «είτε αν υπάρξει κατάληξη για μεταβατική κυβέρνηση είτε από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα φροντίσουμε να υπάρξει τέλος για αυτή την περιπέτεια στο πανεπιστήμιο».

Οι πρυτάνεις χαρακτήρισαν «τιμητικό» το γεγονός της πρόσκλησής τους, παρά την παραδοχή εκ μέρους τους ότι δεν μπορούν να συμβάλουν οι ίδιοι στις διεργασίες σχηματισμού κυβέρνησης.

Στις σύντομες τοποθετήσεις τους, στη συντριπτική πλειονότητά τους οι πρυτάνεις αναφέρθηκαν στο θέμα του νόμου για τα ΑΕΙ, ασκώντας σκληρή κριτική, τόσο ως προς το περιεχόμενο του νόμου όσο και ως προς τη συνολικότερη στάση της πρώην υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για «κατασυκοφάντηση» που δέχτηκαν και από μεγάλα ΜΜΕ, στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης για το νόμο.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις