ΕΛΛΑΔΑ

Βάψιμο μαλλιών στο σπίτι

Δημοσίευση 10 Μαΐου 2012, 11:36 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Βάψιμο μαλλιών στο σπίτι
Facebook Twitter Whatsapp
Αν το μειωμένο budget δεν σας επιτρέπει να πηγαίνετε πια τόσο συχνά όσο πριν στο κομμωτήριο, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε! Αφήστε τις ανταύγειες για τους ειδικούς και φρεσκάρετε το χρώμα των μαλλιών μόνη σας.
Αν το μειωμένο budget δεν σας επιτρέπει να πηγαίνετε πια τόσο συχνά όσο πριν στο κομμωτήριο, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε! Αφήστε τις ανταύγειες για τους ειδικούς και φρεσκάρετε το χρώμα των μαλλιών μόνη σας. Δοκιμάστε το
 
Ενώ τα μαλλιά σας είναι στεγνά, τοποθετήστε μια πετσέτα σε σκούρα απόχρωση στους ώμους και φορέστε τα ειδικά γάντια. Στη συνέχεια δοκιμάστε τη βαφή σε μια μικρή τούφα στην περιοχή του αυχένα για να δείτε αν

είστε αλλεργική στη σύνθεσή της, καθώς και σε μια κρυμμένη τουφίτσα κοντά στις ρίζες για να σιγουρευτείτε ότι το χρώμα είναι το ιδανικό.
 
Σωστή προετοιμασία
 
Εφαρμόστε λίγη βαζελίνη περιμετρικά του μετώπου, των κροτάφων και των αυτιών, ώστε να προστατεύσετε την επιδερμίδα κοντά στις ρίζες των μαλλιών από τις χρωστικές των προϊόντων. Στη συνέχεια κάντε τα χωρίστρα στη μέση.
 
Η εφαρμογή θέλει τρόπο
 
Με σημείο εκκίνησης το πίσω μέρος του κεφαλιού, δουλέψτε τη βαφή τούφα τούφα, κάνοντας μικρές χωρίστρες με το απλικατέρ. Για να αποφύγετε τυχόν διχρωμία, μην εφαρμόσετε το προϊόν στις άκρες από την αρχή. Τα μαλλιά σε αυτό το σημείο ανοίγουν ή σκουραίνουν πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με τα υπόλοιπα.
 
Στόχος το ομοιόμορφο αποτέλεσμα
 
Δουλέψτε τη βαφή καλά με τα δάχτυλά σας σε όλο το μήκος των μαλλιών και μετά εφαρμόστε την στις άκρες. Περιμένετε να δράσει όση ώρα αναγράφεται στη συσκευασία του προϊόντος που χρησιμοποιείτε.
 
Στο ντους
 
Όταν περάσει ο απαιτούμενος χρόνος, ξεβγάλτε καλά τα μαλλιά σας με άφθονο νερό. Σταματήστε όταν το νερό που πέφτει στην μπανιέρα είναι καθαρό. Στη συνέχεια απλώστε τη μαλακτική κρέμα που περιέχεται στη συσκευασία της βαφής και αφήστε τη στα μαλλιά για 5’. Ξεβγάλτε καλά και μη λουστείτε εάν δεν περάσουν 24 ώρες.  

Πηγή: elle.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις