ΕΛΛΑΔΑ

Κάλπες αύριο στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας

Δημοσίευση 15 Μαΐου 2012, 15:43 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κάλπες αύριο στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας
Facebook Twitter Whatsapp
Στις κάλπες προσέρχονται αύριο χιλιάδες φοιτητές στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, προκειμένου να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στα διοικητικά συμβούλια των σχολών τους. Ωστόσο, το κλίμα στα ΑΕΙ και ΤΕΙ παρά το ρευστό πολιτικό σκηνικό των ημερών είναι υποτονικό. Χαρακτηριστικό της ατμόσφαιρας είναι το γεγονός ότι δεν γίνονται ομιλίες πολιτικών αρχηγών και στελεχών, όπως συνηθιζόταν παλαιότερα στα αμφιθέατρα.
Στις κάλπες προσέρχονται αύριο χιλιάδες φοιτητές στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, προκειμένου να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στα διοικητικά συμβούλια των σχολών τους. Ωστόσο, το κλίμα στα ΑΕΙ και ΤΕΙ παρά το ρευστό πολιτικό σκηνικό των ημερών είναι υποτονικό. Χαρακτηριστικό της ατμόσφαιρας είναι το γεγονός ότι δεν γίνονται ομιλίες πολιτικών αρχηγών και στελεχών, όπως συνηθιζόταν παλαιότερα στα αμφιθέατρα. Η αποχή αναμένεται να είναι μεγάλη ενω εκείνοι οι οποίοι περιμένουν να αυξήσουν τα ποσοστά τους είναι οι αριστερές παρατάξεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι λίγοι, πάντως, εκείνοι που ανησυχούν για το ενδεχόμενο να ανατραπούν οι «ισορροπίες» των παρατάξεων μέσα στις σχολές.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει μια μικρής έκτασης διάσπαση της ΠΑΣΠ, καθώς, σε ορισμένες πόλεις, μέλη της παράταξης αποφάσισαν να διαφοροποιηθούν από τις επίσημες θέσεις του κόμματος σχετικά με το μνημόνιο και τη γενικότερη πολιτική του. Οι διαφωνούντες έχουν ιδρύσει παράταξη με την επωνυμία «Αγωνιστικό Φοιτητικό Ρεύμα» σε ορισμένες πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα.

Αισιόδοξη και με αυτοπεποίθηση «κατεβαίνει» η ΔΑΠ, που δεν αναμένει απώλειες. Αντιθέτως, προσβλέπει σε αύξηση των ποσοστών της. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr