ΕΛΛΑΔΑ

Η ΕΛ.ΑΣ. δημοσιοποίησε νέες φωτογραφίες από τα επεισόδια του Φεβρουαρίου

Δημοσίευση 15 Μαΐου 2012, 20:01 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Η ΕΛ.ΑΣ. δημοσιοποίησε νέες φωτογραφίες από τα επεισόδια του Φεβρουαρίου
Facebook Twitter Whatsapp
Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. νέες φωτογραφίες ατόμων που συμμετείχαν στα επεισόδια και στις λεηλασίες καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας, στις 12 Φεβρουαρίου 2012.
Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. νέες φωτογραφίες ατόμων που συμμετείχαν στα επεισόδια και στις λεηλασίες καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας, στις 12 Φεβρουαρίου 2012. Η αστυνομία προχώρησε στην κίνηση αυτή έπειτα από εισαγγελική διάταξη, ζητώντας πληροφορίες από τους πολίτες για τα άτομα αυτά, προκειμένου να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, δίνονται στη δημοσιότητα 16 φωτογραφίες από το υλικό που ελήφθη από τις κάμερες κλειστών κυκλωμάτων δύο τραπεζών στην οδό Αθηνάς και στην οδό Όθωνος και από ένα σούπερ μάρκετ στην οδό Αιόλου και στις οποίες διακρίνονται και πρόσωπα ατόμων που συμμετείχαν στους βανδαλισμούς.

Στα πρόσωπα που συμμετείχαν στους βανδαλισμούς, τις βιαιοπραγίες κατά πραγμάτων και στη λεηλασία των καταστημάτων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., τα πρόσωπα που απεικονίζονται στις φωτογραφίες κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κατά συρροή, για προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών βομβών, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προξενήσουν κίνδυνο για άνθρωπο, για έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, για διατάραξη κοινής ειρήνης εκτελώντας βιαιοπραγίες με καλυμμένα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, για εμπρησμό από πρόθεση από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, για αντίσταση κατά της αρχής, για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή σε βάρος αστυνομικών, κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, καθώς επίσης και για κλοπή εμπορευμάτων.

«Οποιοσδήποτε πολίτης διαθέτει ή γνωρίζει πληροφορίες για τα πρόσωπα που λεηλάτησαν τα υποκαταστήματα και το κατάστημα και απεικονίζονται στις φωτογραφίες ή γνωρίζει οτιδήποτε σε σχέση με τις έρευνες που διεξάγονται μπορεί να επικοινωνεί με τα τηλέφωνα 210 6476258-9 ή στο e-mail [email protected] της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, με τη δέσμευση ότι εξασφαλίζεται το απόρρητο της επικοινωνίας» αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι φωτογραφίες είναι δημοσιευμένες στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις