ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις για απάτη με πιστωτικές κάρτες

Δημοσίευση 19 Μαΐου 2012, 13:37 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συλλήψεις για απάτη με πιστωτικές κάρτες
Facebook Twitter Whatsapp
Συνελήφθησαν στο Ψυχικό ένας 28χρονος και μία 36χρονη για απάτη μεγάλης αξίας με πιστωτικές κάρτες, ενώ αναζητείται και ένας 44χρονος συνεργός τους.
Συνελήφθησαν στο Ψυχικό ένας 28χρονος και μία 36χρονη για απάτη μεγάλης αξίας με πιστωτικές κάρτες, ενώ αναζητείται και ένας 44χρονος συνεργός τους.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι διέπρατταν απάτες μέσω αγγελιών που δημοσίευαν σε εφημερίδες, αναζητώντας άτομα χωρίς δανειοληπτική ικανότητα από τράπεζες.

Εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη τους για δανεισμό τα έπειθαν, με την υπόσχεση της άμεσης χορήγησης μετρητών, να τους διαθέσουν τις πιστωτικές τους κάρτες, τις οποίες εν αγνοία τους χρέωναν με αγορές ηλεκτρονικών προϊόντων (κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές κ.λπ.), από διάφορα πολυκαταστήματα.

Για το σκοπό αυτό συγκροτούσαν εμπορικές εταιρείες με βραχυχρόνια διάρκεια λειτουργίας, μέσω των οποίων προωθούσαν στο εγχώριο εμπόριο τα προϊόντα αυτά.

Οι συλληφθέντες άλλαζαν διαδοχικά την επωνυμία και την έδρα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, για να καλύπτουν τα ίχνη τους και να καθίσταται δυσχερής ο εντοπισμός τους.

Στο πλαίσιο της δράσης τους προέβαιναν στην έκδοση εικονικών τιμολογίων για πλασματικές συναλλαγές (αγορές, πωλήσεις) αποσκοπώντας στην επιστροφή Φ.Π.Α., ζημιώνοντας το Ελληνικό Δημόσιο με μεγάλα ποσά.

Από την παράνομη αυτή δραστηριότητά αποκόμισαν οφέλη τουλάχιστον 4.000.000 ευρώ, τα οποία κατέθεταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Το χρηματικό ποσό των 15.400 ευρώ.
- Παραστατικά διαφόρων τραπεζών με αναλήψεις συνολικού ποσού 2.800.000 ευρώ.
- Επτά σφραγίδες με λογότυπα διαφόρων εταιρειών.
- Ένα πολυτελές Ι.Χ.Ε.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις