ΕΛΛΑΔΑ

«Οι Αρετές του Λόγου» το θέμα για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ στη Νεοελληνική Γλώσσα

Δημοσίευση 22 Μαΐου 2012, 06:12 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Οι Αρετές του Λόγου» το θέμα για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ στη Νεοελληνική Γλώσσα
Facebook Twitter Whatsapp
«Οι Αρετές του Λόγου» είναι το θέμα που δόθηκε στις εξετάσεις για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας στους μαθητές των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδα Α’) και για τις εξετάσεις Μαθημάτων Ειδικότητας Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδα Β’).  
«Οι Αρετές του Λόγου» είναι το θέμα που δόθηκε στις εξετάσεις για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας στους μαθητές των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδα Α’) και για τις εξετάσεις Μαθημάτων Ειδικότητας Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδα Β’).   Πρόκειται για ένα απόσπασμα από το έργο «Οι δρόμοι της ζωής» του Ε.Π.Παπανούτσου.  

Από τους υποψήφιους ζητήθηκε να γράψουν μία περίληψη του κειμένου 60-80 λέξεων, να αναπτύξουν ένα συγκεκριμένο απόσπασμα του κειμένου, να απαντήσουν σε διάφορες ερωτήσεις σχετικές με το κείμενο (συνώνυμα, αντώνυμα, να δώσουν πλαγιότιτλο), καθώς και να γράψουν ένα άρθρο 400-500 λέξεων που θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα του σχολείου τους, για τον ξεχωριστό τρόπο γλωσσικής επικοινωνίας που χρησιμοποιούν οι νέοι.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr