ΕΛΛΑΔΑ

Έκλεψαν οκτώ χιλιόμετρα υπόγεια καλώδια του ΟΣΕ

Δημοσίευση 22 Μαΐου 2012, 10:16 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Έκλεψαν οκτώ χιλιόμετρα υπόγεια καλώδια του ΟΣΕ
Facebook Twitter Whatsapp
Υπόγεια καλώδια του ΟΣΕ μήκους 8 χιλιομέτρων κατηγορείται ότι έκλεψε ομάδα Πακιστανών που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία.
Υπόγεια καλώδια του ΟΣΕ μήκους 8 χιλιομέτρων κατηγορείται ότι έκλεψε ομάδα Πακιστανών που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία. Οπως ανακοινώθηκε συνελήφθησαν πέντε άτομα και αναζητούνται άλλα τέσσερα. Σύμφωνα με την ασφάλειαΛιβαδειάς η συγκεκριμένη ομάδα διέπραττε κλοπές υπόγειων καλωδίων σηματοδότησης, τηλεπικοινωνιών και τροφοδοσίας στο δίκτυο του Ο.Σ.Ε.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί τρεις περιπτώσεις κοπής και κλοπής υπόγειων καλωδίων του Ο.Σ.Ε. στις περιοχές του σιδηροδρομικού σταθμού της Δαύλειας και του Δημοτικού Διαμερίσματος Θουρίου Λιβαδειάς, μία περίπτωση κλοπής μετασχηματιστών της ΔΕΗ στην Αλίαρτο Βοιωτίας και μία κλοπή οχήματος στη Γλυκόβρυση Λακωνίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμόδιων υπαλλήλων του ΟΣΕ, η ζημιά που προκλήθηκε από τις κοπές και κλοπές υπόγειων καλωδίων, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 984.000 ευρώ, ενώ από τις φθορές που προκλήθηκαν υπήρχαν σοβαροί κίνδυνοι σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις