ΕΛΛΑΔΑ

«Πολλά» τα Μαθηματικά και δύσκολη η Βιολογία στις Πανελλαδικές - Αναλυτικά τα θέματα

Δημοσίευση 23 Μαΐου 2012, 07:40 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Πολλά» τα Μαθηματικά και δύσκολη η Βιολογία στις Πανελλαδικές - Αναλυτικά τα θέματα
Facebook Twitter Whatsapp
Με τα μαθήματα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας, της Φυσικής Γενικής Παιδείας, των Μαθηματικών και Στοιχείων Στατιστικής Γενικής Παιδείας και της Ιστορίας Γενικής Παιδείας συνεχίστηκαν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις.
Με τα μαθήματα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας, της Φυσικής Γενικής Παιδείας, των Μαθηματικών και Στοιχείων Στατιστικής Γενικής Παιδείας και της Ιστορίας Γενικής Παιδείας συνεχίστηκαν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις. Ευκολότερα αλλά περισσότερα από τις προηγούμενες χρονιές ήταν τα θέματα στα Μαθηματικά. Στη Βιολογία, το θέμα Δ2, που ζητούσε από τους υποψηφίους να προσδιορίσουν εικόνες του νέφους της Αθήνας σε διαφορετικές ώρες της ημέρας κρίνεται από βιολόγους αμφιλεγόμενο και πιθανολογείται ότι μπορεί να δυσκόλεψε πολλούς μαθητές.

Στην Ιστορία και τη Φυσική τα θέματα ήταν αναμενόμενης δυσκολίας και δεν υπήρξαν προβλήματα ή ασάφειες.

Αναλυτικά ΕΔΩ τα θέματα της Ιστορίας Γενικής Παιδείας
Aναλυτικά ΕΔΩ τα θέματα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας
Aναλυτικά ΕΔΩ τα θέματα της Φυσικής Γενικής Παιδείας
Αναλυτικά ΕΔΩ τα θέματα των Μαθηματικών Γενικής Παιδείας

Για φέτος 
διατίθενται 76.094 θέσεις στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα ΤΕΙ, στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.).

Η αύξηση των εισακτέων είναι 2,22% σε σχέση με πέρυσι., ενώ σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων στα πανεπιστήμια  εισάγονται εφέτος 44.381 άτομα ,+5,87 σε σχέση με πέρυσι και στα ΤΕΙ 31.713 άτομα ,-2,48% σε σχέση με πέρυσι. 


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός εισακτέων στα Ανώτατα Ιδρύματα διατηρείται περίπου στα περυσινά επίπεδα, ωστόσο αυξάνονται οι θέσεις των ειδικών κατηγοριών υποψηφίων.  

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις