ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται οικονομική βοήθεια από την Ρωσική Εκκλησία!

Δημοσίευση 25 Μαΐου 2012, 14:15 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Έρχεται οικονομική βοήθεια από την Ρωσική Εκκλησία!
Facebook Twitter Whatsapp
Περίπου δεκαεννέα εκατομμύρια ρούβλια, που αντιστοιχούν σε περίπου 500.000 ευρώ, συγκέντρωσε η Ρωσική Εκκλησία, με έρανο για να βοηθήσει τους άπορους στην Ελλάδα. Τα χρήματα και οι δωρεές θα διατεθούν για τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Περίπου δεκαεννέα εκατομμύρια ρούβλια, που αντιστοιχούν σε περίπου 500.000 ευρώ, συγκέντρωσε η Ρωσική Εκκλησία, με έρανο για να βοηθήσει τους άπορους στην Ελλάδα. Τα χρήματα και οι δωρεές θα διατεθούν για τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Τμήματος Φιλανθρωπικών και Κοινωνικών Υπηρεσιών της Ρωσικής Εκκλησίας, που συντονίζει τον έρανο, το ποσό αυτό συγκεντρώθηκε έως τις 22 Μαΐου, από δωρεές, απ΄όλη τη χώρα, από ενορίες, επισκοπές και μοναστήρια, καθώς και από ιδιώτες, μετά από την προτροπή του ιδίου του Πατριάρχη Μόσχας και πασών Ρωσιών, Κυρίλλου, τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο έρανος άρχισε στις 19 Φεβρουάριου, μετά από σχετική εγκύκλιο που είχε αποσταλεί στις εκκλησίες και στις μονές του Πατριαρχείου, σε όλη τη χώρα.

Οι δωρεές, που κυμαίνονται από 100 έως 400 ρούβλια, προέρχονται από ανθρώπους, που ζουν και σε μέρη απομακρυσμένα, αλλά και από το εξωτερικό, όπως αναφέρει ο επικεφαλής του Τμήματος Φιλανθρωπικών και Κοινωνικών Υπηρεσιών της Ρωσικής Εκκλησίας, Κωνσταντίν Μπασίλοφ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις