ΕΛΛΑΔΑ

Οδηγίες από τον ΕΟΠΥΥ για την απόδοση δαπάνης για τα φάρμακα

Δημοσίευση 25 Μαΐου 2012, 17:38 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Οδηγίες από τον ΕΟΠΥΥ για την απόδοση δαπάνης για τα φάρμακα
Facebook Twitter Whatsapp
Οδηγίες σχετικά με την κατάθεση δικαιολογητικών των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ για απόδοση δαπάνης για την αγορά φαρμάκων εξέδωσε ο οργανισμός. Οι οδηγίες από τον ΕΟΠΠΥ αφορούν σε περιπτώσεις που οι ασφαλισμένοι κατέβαλαν στο φαρμακείο ολόκληρη την αξία του φαρμάκου, εξαιτίας της μη εκτέλεσης συνταγών με πίστωση από τους φαρμακοποιούς
Οδηγίες σχετικά με την κατάθεση δικαιολογητικών των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ για απόδοση δαπάνης για την αγορά φαρμάκων εξέδωσε ο οργανισμός. Οι οδηγίες από τον ΕΟΠΠΥ αφορούν σε περιπτώσεις που οι ασφαλισμένοι κατέβαλαν στο φαρμακείο ολόκληρη την αξία του φαρμάκου, εξαιτίας της μη εκτέλεσης συνταγών με πίστωση από τους φαρμακοποιούς Μέχρι την έναρξη εκτέλεσης συνταγών από τα ιδιωτικά φαρμακεία για τον ΕΟΠΥΥ, οι ασφαλισμένοι θα υποβάλλουν δικαιολογητικά στις υπηρεσίες των ταμείων που υπέβαλαν στο παρελθόν. Για τους ασφαλισμένους του Οίκου Ναύτου οι καταθέσεις δαπανών θα πραγματοποιούνται στη Διεύθυνση Παροχών και Μητρώου Ασφαλισμένων- Τμήμα Παροχών.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για κατάθεση είναι τα εξής:

  • Πρωτότυπη συνταγή που δεν εκτελέστηκε στο ιδιωτικό φαρμακείο με την υποχρέωση καταχώρησης από τους ιατρούς στο βιβλιάριο υγείας του ασφαλισμένου. Οι συνταγές που γίνονται αποδεκτές είναι οι ηλεκτρονικές συνταγές μέσω του συστήματος της ΗΔΙΚΑ, οι ηλεκτρονικές συνταγές του Οίκου Ναύτου και οι χειρόγραφες συνταγές που έχουν συνταγογραφηθεί στο ενιαίου τύπου συνταγολόγιο (πράσινες συνταγές ΙΚΑ- ΕΤΑΜ).
  • Προσκόμιση των αντίστοιχων ταινιών γνησιότητας των φαρμάκων.
  • Απόδειξη πληρωμής στο φαρμακείο.
  • Έγκριση από τον ελεγκτή ιατρό (όπου απαιτείται).
Σύμφωνα με την εγκύκλιο θα αποδίδεται το ποσό που αντιστοιχεί στην τιμή του φαρμάκου μειωμένο με το ποσοστό συμμετοχής του ασφαλισμένου που έχει αναγραφεί από τον θεράποντα ιατρό επί της συνταγής. Το ποσό της εκκαθάρισης θα κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό του ασφαλισμένου.

Οι συνταγές, που δεν εκτελέστηκαν κατά τη διάρκεια της απεργίας και έχει παρέλθει το πενθήμερο εκτέλεσής τους, θα εκτελούνται κανονικά.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr