ΕΛΛΑΔΑ

Προστατευτείτε με το σωστό αντιηλιακό

Δημοσίευση 26 Μαΐου 2012, 21:43 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Προστατευτείτε με το σωστό αντιηλιακό
Facebook Twitter Whatsapp
Ο ήλιος έχει αρχίσει πια να μας δείχνει τις αχτίνες και του και η προστασία του δέρματός μας πρέπει να μας απασχολεί, είτε πάμε στην παραλία, είτε όχι.Ο ελάχιστος δείκτης προστασίας (SPF) είναι ο 6. Προϊόντα με SPF από 15 έως 25 προσφέρουν μέτρια προστασία, ενώ από το 30 έως το 50 υψηλή.   
Ο ήλιος έχει αρχίσει πια να μας δείχνει τις αχτίνες και του και η προστασία του δέρματός μας πρέπει να μας απασχολεί, είτε πάμε στην παραλία, είτε όχι.Ο ελάχιστος δείκτης προστασίας (SPF) είναι ο 6. Προϊόντα με SPF από 15 έως 25 προσφέρουν μέτρια προστασία, ενώ από το 30 έως το 50 υψηλή.    Για να βρούμε ποιο αντηλιακό είναι το ιδανικό για εμάς, πρέπει να λάβουμε υπόψη τον φωτότυπό μας: υπάρχουν τέσσερα είδη, ανάλογα με το χρώμα των μαλλιών και του δέρματος.  

1. Ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, συνήθως με φακίδες: ιδανικός δείκτης ο 50, ο οποίος μετά από δύο εβδομάδες έκθεσης στον ήλιο μπορεί να μειωθεί στο 30.  

2. Μέτρια ανοιχτή επιδερμίδα και φυσικό χρώμα μαλλιών καστανόξανθο, ξανθό ή ανοιχτό καστανό: ιδανικός SPF ο 30, που μετά από δύο εβδομάδες μπορεί να μειωθεί στο 20.  

3. Σταρένια επιδερμίδα, σκουρόχρωμα μαλλιά και μάτια: ο πιο συνηθισμένος τύπος στη χώρα μας, χρειάζεται δείκτη προστασίας 20 ή 30, που μπορεί να μειωθεί στο 15 μετά από λίγες μέρες.  

4. Σκουρόχρωμη επιδερμίδα: καταλληλότερος SPF ο 15, ενώ μπορεί να μειωθεί μέχρι το 10, μιας και αυτού του είδους το δέρμα μαυρίζει πολύ εύκολα και σπανίως καίγεται.  

Έξτρα συμβουλές  
- Βάζουμε αντηλιακό τουλάχιστον 20 λεπτά πριν βγούμε στον ήλιο και προτιμούμε αδιάβροχο προϊόν.  
- Δεν κάνουμε οικονομία στην ποσότητα αντηλιακού, ενώ φροντίζουμε να το ανανεώνουμε μετά τις βουτιές μας, τα παιχνίδια στην άμμο ή αν σκουπιστούμε με πετσέτα.  
- Αποφεύγουμε τον ήλιο από τις 11:30 μέχρι τις 16:30 και βάζουμε αντηλιακό ακόμα και αν καθόμαστε στον ίσκιο ή έχει συννεφιά. 
Επίσης, δεν «κόβουμε» το αντηλιακό όταν μαυρίσουμε.  

Προσοχή: το baby oil προσφέρει ΜΟΝΟ ενυδάτωση μετά το μπάνιο και την ηλιοθεραπεία, χωρίς να παρέχει καμία προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.  

Πηγή: star.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις